Wat is een aansprakelijkheidsverzekering?

Wat is een aansprakelijkheidsverzekering?

Geschreven door Wendy Denk

Een aansprakelijkheidsverzekering is een verzekering die schade dekt die jij, iemand uit je gezin of je huisdier toebrengt aan een ander. Bijvoorbeeld wanneer je iets van een ander laat vallen of omstoot. Erg vervelend, maar de kosten kunnen ook nog eens hoog oplopen. Met een aansprakelijkheidsverzekering worden deze kosten gedekt.

Is een aansprakelijkheidsverzekering verplicht?

Een aansprakelijkheidsverzerkings is verplicht wanneer je een motorrijtuig bezit, zoals een auto, moter of scooter. Hiervoor heb je een specifieke aansprakelijkheidsverzekering nodig: de WA verzekering.

Heb je een eigen huur- of koopwoning? Dan is het niet verplicht, maar wel raadzaam om deze verzekering af te sluiten. Woon je nog thuis? Dan is de kans groot dat je onder de aansprakelijkheidsverzekering van je ouder(s) valt.

Wie zijn meeverzekerd in een aansprakelijkheids­verzekering?

Alle gezinsleden zijn meeverzekerd, waaronder jezelf, je partner en kinderen. Ook uitwonende (studerende) kinderen, logees, oppas en huisdieren tellen mee.

Meer weten? Plan een vrijblijvend adviesgesprek in met een van onze verzekeringsadviseurs.

Meer weten over dit onderwerp?

Terug naar overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over jouw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die je aan ze hebt verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van je gebruik van hun services.

Meer informatie