Wat is een aansprakelijkheidsverzekering?

Een aansprakelijkheidsverzekering is een verzekering die schade dekt die jij, iemand uit je gezin of je huisdier toebrengt aan een ander. Bijvoorbeeld wanneer je iets van een ander laat vallen of omstoot. Erg vervelend, maar de kosten kunnen ook nog eens hoog oplopen. Met een aansprakelijkheidsverzekering worden deze kosten gedekt.

Is een aansprakelijkheidsverzekering verplicht?

Een aansprakelijkheidsverzerkings is verplicht wanneer je een motorrijtuig bezit, zoals een auto, moter of scooter. Hiervoor heb je een specifieke aansprakelijkheidsverzekering nodig: de WA verzekering.

Heb je een eigen huur- of koopwoning? Dan is het niet verplicht, maar wel raadzaam om deze verzekering af te sluiten. Woon je nog thuis? Dan is de kans groot dat je onder de aansprakelijkheidsverzekering van je ouder(s) valt.

Wie zijn meeverzekerd in een aansprakelijkheids­verzekering?

Alle gezinsleden zijn meeverzekerd, waaronder jezelf, je partner en kinderen. Ook uitwonende (studerende) kinderen, logees, oppas en huisdieren tellen mee.

Meer weten? Plan een vrijblijvend adviesgesprek in met een van onze verzekeringsadviseurs.

Wendy Denk
Neem contact op met Wendy

Gerelateerde artikelen over: Particuliere verzekeringen

Welke verzekeringen heb ik nodig als starter?

Er zijn geen speciale verzekeringen voor starters – alles wat je verzekert hangt af van jouw persoonlijke situatie. Hoe jonger je bent, hoe goedkoper de levensverzekering...

Wat is een uitvaartverzekering?

Een uitvaartverzekering is eigenlijk een levenslange overlijdensrisicoverzekering (dus zonder einddatum) en keert net als de overlijdensrisicoverzekering een vooraf afgesproken bedrag uit bij...