Wat is een uitvaartverzekering?

Een uitvaartverzekering is eigenlijk een levenslange overlijdensrisicoverzekering (dus zonder einddatum) en keert net als de overlijdensrisicoverzekering een vooraf afgesproken bedrag uit bij overlijden.

Het is ook mogelijk om een uitkering in natura af te sluiten; je verzekert dan een dienstenpakket. Het is een geruststellende gedachte dat jouw nabestaanden niet de last hoeven te dragen over de kosten van de uitvaart na jouw overlijden. Met een uitvaartverzekering zijn deze kosten gedekt, in de mate waarin je dit van te voren afspreekt met de verzekeraar en opneemt in de polis.


Ben je geïnteresseerd in het afsluiten van een uitvaartverzekering? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via verzekeringen@ooms.com of 010 - 424 88 03. Samen met de adviseur bekijk je welke verzekering het beste past bij jouw situatie. We helpen je graag!

Wendy Denk
Neem contact op met Wendy

Gerelateerde artikelen over: Particuliere verzekeringen

Wat is een aansprakelijkheidsverzekering?

Een aansprakelijkheidsverzekering is een verzekering die schade dekt die jij, iemand uit je gezin of je huisdier toebrengt aan een ander. Bijvoorbeeld wanneer je iets van een ander laat vallen...

Welke verzekeringen heb ik nodig als starter?

Er zijn geen speciale verzekeringen voor starters – alles wat je verzekert hangt af van jouw persoonlijke situatie. Hoe jonger je bent, hoe goedkoper de levensverzekering...