Waar moet ik op letten bij het vergelijken van een verzekering?

Waar moet ik op letten bij het vergelijken van een verzekering?

Geschreven door Wendy Denk

Waar je vooral op moet letten wanneer je verzekeringen met elkaar vergelijkt zijn de uitgangspunten; welke dekking is er gekozen, welke verzekeringsvorm, welk eigen risico, etc. Daarnaast is het ook goed om de voorwaarden naast elkaar neer te leggen.

Tegenwoordig hebben verzekeraars een verzekeringskaart. Dat is een samenvatting van de polisvoorwaarden, meestal overzichtelijk op één pagina onder elkaar. Daardoor kun je heel makkelijk teruglezen wat er wel, niet of beperkt gedekt is. De verzekeringskaart is beschikbaar voor schadeverzekeringen en inkomensverzekeringen.

Meer weten over dit onderwerp?

Terug naar overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over jouw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die je aan ze hebt verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van je gebruik van hun services.

Meer informatie