Schade veroorzaakt door een bestuurder die op WhatsApp zit, is dit wel of niet verzekerd?

Het is verboden om een mobiele telefoon vast te houden tijdens het besturen van een auto. Met ingang van 1 januari 2020 valt het in de hand houden van een elektronisch apparaat tijdens het rijden onder roekeloos rijgedrag en dit kan gevolgen hebben voor de dekking op de motorrijtuigverzekering.

Of schade veroorzaakt door een appende bestuurder vergoed wordt, hangt af van de polisvoorwaarden. Als roekeloos rijgedrag wordt uitgesloten, valt appen achter het stuur daaronder en dan is voor iedereen duidelijk dat een hierdoor veroorzaakte schade niet gedekt is.

Wordt in die polisvoorwaarden echter niets vermeld over roekeloos rijgedrag, dan zal de verzekeraar de schade wel moeten vergoeden aan de benadeelde, maar zal verhaal op verzekeringnemer waarschijnlijk niet slagen.

Wendy Denk
Neem contact op met Wendy

Gerelateerde artikelen over: Particuliere verzekeringen

Wat is een aansprakelijkheidsverzekering?

Een aansprakelijkheidsverzekering is een verzekering die schade dekt die jij, iemand uit je gezin of je huisdier toebrengt aan een ander. Bijvoorbeeld wanneer je iets van een ander laat vallen...

Welke verzekeringen heb ik nodig als starter?

Er zijn geen speciale verzekeringen voor starters – alles wat je verzekert hangt af van jouw persoonlijke situatie. Hoe jonger je bent, hoe goedkoper de levensverzekering...