De rechtsbijstandsverzekering

Bij het kopen van een (nieuwbouw)woning is het verstandig om na het tekenen van de koopovereenkomst, een rechtsbijstandsverzekering af te sluiten. Hierbij is het belangrijk dat de module wonen is verzekerd. Op deze module* zullen we verder ingaan.

De rechtsbijstandsverzekeraar biedt juridische hulp bij geschillen die betrekking hebben op jouw woning. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een verborgen gebrek bij een bestaande woning, fouten in de bouw van jouw nieuwbouwwoning, een conflict met de VvE, een verkeerd opgeleverde nieuwe keuken, een aannemer of loodgieter die zich niet aan de afspraken houdt. Ook conflicten met de buren vallen onder de dekking.

Bij het aangaan van een rechtsbijstandsverzekering is er vaak sprake van een wachttermijn van een aantal maanden. Dit houdt in dat je in de eerste periode dus geen aanspraak op de verzekering kan maken. Het is daarom raadzaam om de rechtsbijstandsverzekering ruim voor de oplevering van de woning af te sluiten. Lopende juridische conflicten ten tijde van de aanvraag of conflicten die tijdens de wachttermijn zijn ontstaan, zijn over het algemeen uitgesloten van de dekking.

*de rechtsbijstandsverzekering is opgebouwd uit diverse modules (welke kunnen verschillen per verzekeraar). De meest voorkomende modules zijn:

 • Verkeer
 • Consument & Wonen
 • Inkomen
 • Vermogen
 • Mediation

Vragen over de rechtsbijstandsverzekering? Onze adviseurs staan voor je klaar.

  Wendy Denk
  Neem contact op met Wendy

  Gerelateerde artikelen over: Particuliere verzekeringen

  Wat is een aansprakelijkheidsverzekering?

  Een aansprakelijkheidsverzekering is een verzekering die schade dekt die jij, iemand uit je gezin of je huisdier toebrengt aan een ander. Bijvoorbeeld wanneer je iets van een ander laat vallen...

  Welke verzekeringen heb ik nodig als starter?

  Er zijn geen speciale verzekeringen voor starters – alles wat je verzekert hangt af van jouw persoonlijke situatie. Hoe jonger je bent, hoe goedkoper de levensverzekering...