De rechtsbijstandsverzekering

De rechtsbijstandsverzekering

Geschreven door Wendy Denk

Bij het kopen van een (nieuwbouw)woning is het verstandig om na het tekenen van de koopovereenkomst, een rechtsbijstandsverzekering af te sluiten. Hierbij is het belangrijk dat de module wonen is verzekerd. Op deze module* zullen we verder ingaan.

De rechtsbijstandsverzekeraar biedt juridische hulp bij geschillen die betrekking hebben op jouw woning. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een verborgen gebrek bij een bestaande woning, fouten in de bouw van jouw nieuwbouwwoning, een conflict met de VvE, een verkeerd opgeleverde nieuwe keuken, een aannemer of loodgieter die zich niet aan de afspraken houdt. Ook conflicten met de buren vallen onder de dekking.

Bij het aangaan van een rechtsbijstandsverzekering is er vaak sprake van een wachttermijn van een aantal maanden. Dit houdt in dat je in de eerste periode dus geen aanspraak op de verzekering kan maken. Het is daarom raadzaam om de rechtsbijstandsverzekering ruim voor de oplevering van de woning af te sluiten. Lopende juridische conflicten ten tijde van de aanvraag of conflicten die tijdens de wachttermijn zijn ontstaan, zijn over het algemeen uitgesloten van de dekking.

*de rechtsbijstandsverzekering is opgebouwd uit diverse modules (welke kunnen verschillen per verzekeraar). De meest voorkomende modules zijn:

 • Verkeer
 • Consument & Wonen
 • Inkomen
 • Vermogen
 • Mediation

Vragen over de rechtsbijstandsverzekering? Onze adviseurs staan voor je klaar.

  Meer weten over dit onderwerp?

  Terug naar overzicht

  Deze website maakt gebruik van cookies

  Voor welke cookies geef je akkoord?

  Meer informatie