Waar moet ik rekening mee houden als ik een tweede woning wil kopen?

Waar moet ik rekening mee houden als ik een tweede woning wil kopen?

Geschreven door Paul van den Herik

Als je een tweede woning wilt kopen zijn er een aantal punten waar je rekening mee moet houden. Ten eerste geldt er sinds 1 januari 2021 een overdrachtsbelasting van 8% op een tweede woning. Dit percentage moet je betalen over de koopprijs.

Koop je een tweede woning met de overwaarde van je huidige woning? Dan hoef je geen hypotheek op de tweede woning te vestigen en dan gelden de ‘gewone’ hypotheekregels met de huidige rentetarieven.

Daarnaast gelden er andere voorwaarden voor gebruik van verschillende doeleinden. Gebruik je de tweede woning als vakantiehuis? Of gaat je zoon of dochter er in wonen? Misschien wil je het wel gaan verhuren. Er zijn meerdere opties en in elke situatie zijn er andere factoren om rekening mee te houden.

Meer informatie over het aankopen van een tweede woning? Vraag eens een vrijblijvend hypotheekadviesgesprek aan met één van onze adviseurs.

Meer weten over dit onderwerp?

Terug naar overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over jouw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die je aan ze hebt verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van je gebruik van hun services.

Meer informatie