Overbrugging

Overbrugging

Geschreven door Paul van den Herik

Als je op dit moment een koopwoning met overwaarde hebt en je gaat verhuizen, wil je de overwaarde van je huidige woning gebruiken om je nieuwe woning (deels) mee te betalen. Totdat de huidige woning is verkocht, heb je het geld nog niet ‘in handen’. Om dat op te lossen kun je een (tijdelijke) overbruggingshypotheek afsluiten.

Je betaalt, vanaf het moment van de start van je nieuwe hypotheek tot aan het moment van de verkoop van je huidige woning, rente over de overbruggingshypotheek. Als je de huidige woning verkocht hebt, lost de notaris automatisch de hypotheek van de huidige woning én de overbruggingshypotheek van de nieuwe bank af.

Meer weten over dit onderwerp?

Terug naar overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over jouw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die je aan ze hebt verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van je gebruik van hun services.

Meer informatie