Koop-/aannemingsovereenkomst

Wanneer je een nieuwbouwwoning koopt, teken je een koopovereenkomst voor de grond waarop de woning gebouwd wordt (ook bij een appartement) en teken je een aannemingsovereenkomst waarin je de aannemer opdracht geeft de woning voor je te bouwen.

In deze overeenkomst staat wat je exact voor de woning betaalt, dus wat de koopsom of beter gezegd koop-/aanneemsom is. Er staat ook wanneer je moet betalen, want een nieuwbouwwoning wordt niet alleen in fasen gebouwd, maar ook in fasen betaald.

De grond koop je veelal van een projectontwikkelaar of direct van de gemeente. De aannemingsovereenkomst wordt direct met de aannemer gesloten. De overeenkomsten bestaan uit een groot aantal artikelen die niet allemaal even makkelijk leesbaar zijn. Het taalgebruik is heel juridisch.

Vragen? Neem eens contact op voor een hypotheekadviesgesprek.

Paul van den Herik
Neem contact op met Paul

Gerelateerde artikelen over: Hypotheek afsluiten

Wat is een annuïteitenhypotheek?

Bij een annuïteitenhypotheek (of annuïtaire hypotheek) betaal je tijdens de hele looptijd hetzelfde bruto maandbedrag. Wat bij deze hypotheeksvorm verandert, is hoe dat bedrag is...

Wat is een lineaire hypotheek?

Altijd hetzelfde netto bedrag aflossen – dat is nog eens overzichtelijk! Dat is het grootste pluspunt van de lineaire hypotheek. Aan het eind heb je alles afgelost en is er geen...