Heb ik als doorstromer een overbruggingshypotheek nodig?

Als je de overwaarde van je huidige woning wilt gebruiken bij de aanschaf van een nieuwe woning, heb je vaak een overbruggingshypotheek nodig.

De overwaarde van je huidige woning komt namelijk pas beschikbaar zodra de woning verkocht is. Een overbruggingshypotheek is een aflossingsvrije, kortlopende hypotheekvorm van maximaal 2 jaar. Of je hiervoor in aanmerking komt, hangt af van jouw huidige en toekomstige financiële situatie.

Het is daarom verstandig om je vooraf te laten informeren door een Erkend Hypothecair Adviseur of Financieel Planner. Kom vrijblijvend langs voor een kosteloos oriëntatiegesprek bij één van onze 10 vestigingen.

Jacco Groenewoud
Neem contact op met Jacco

Gerelateerde artikelen over: Hypotheek afsluiten

Wat is een annuïteitenhypotheek?

Bij een annuïteitenhypotheek (of annuïtaire hypotheek) betaal je tijdens de hele looptijd hetzelfde bruto maandbedrag. Wat bij deze hypotheeksvorm verandert, is hoe dat bedrag is...

Wat is een lineaire hypotheek?

Altijd hetzelfde netto bedrag aflossen – dat is nog eens overzichtelijk! Dat is het grootste pluspunt van de lineaire hypotheek. Aan het eind heb je alles afgelost en is er geen...