Bereidstellingsprovisie / verlengingskosten

Soms zit er een lange periode tussen het regelen van de hypotheek en het moment dat je naar de notaris kunt. Ook al is de offerte lang genoeg geldig, voor die periode kun je nog wel te maken krijgen met de term ‘bereidstellingsprovisie’. Of veel makkelijker gezegd: verlengingskosten.

Bij een enkele bank betaal je standaard een vergoeding voor het in stand houden van je offerte tot aan de overdracht. Bij een aantal andere banken betaal je deze kosten alleen als de rente op het moment van passeren is gestegen. Daarnaast zijn er ook weer banken die geen kosten in rekening brengen als de rente tussentijds stijgt of als er een langere periode zit tussen het aanvragen van de hypotheek en het moment van passeren.

Paul van den Herik
Neem contact op met Paul

Gerelateerde artikelen over: Hypotheek afsluiten

Wat is een annuïteitenhypotheek?

Bij een annuïteitenhypotheek (of annuïtaire hypotheek) betaal je tijdens de hele looptijd hetzelfde bruto maandbedrag. Wat bij deze hypotheeksvorm verandert, is hoe dat bedrag is...

Wat is een lineaire hypotheek?

Altijd hetzelfde netto bedrag aflossen – dat is nog eens overzichtelijk! Dat is het grootste pluspunt van de lineaire hypotheek. Aan het eind heb je alles afgelost en is er geen...

Deze website maakt gebruik van cookies

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over jouw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die je aan ze hebt verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van je gebruik van hun services.

Meer informatie