Zo stijl je jouw kamerplanten in je interieur

Zo stijl je jouw kamerplanten in je interieur

Geschreven door Leonie de Wit op 14 februari 2022

Een grote bananenplant als eyecatcher in je woonkamer of een oase van groen met meerdere kleine planten bij elkaar. Kamerplanten zijn sfeerbepalend in jouw woning en de mogelijkheden zijn eindeloos. We nemen er een aantal met je door.

Planten hebben een groots effect op de sfeer in je woning. Het maakt je huis warmer en gezelliger en dan hebben we het nog even niet over het feit dat het goed is voor de luchtkwaliteit. En hoewel je misschien denkt gauw klaar te zijn met een plant in simpele pot op de vensterbank, zijn de mogelijkheden eindeloos. Niet alleen als je groot woont, een gezellige plant past in ieder interieur en in elke kamer. Oók in de badkamer.

De grote eyecatcher
Heb je een ruime woonkamer? Dan is een grote kamerplant onmisbaar. Sterker nog: een grote plant kan de echte eyecatcher van jouw kamer zijn. Ga bijvoorbeeld voor de nu populaire bananenboom, of de gatenplant: de monstera. Geen groene vingers? Geen probleem. Een scheutje water en een zonnestraal, meer heeft deze plant niet nodig. Je kunt de plant ergens in een hoek zetten, maar deze kamerplant fungeert bijvoorbeeld ook prima als kamerafscheiding.

De hoogte in
Wanneer je jouw huiskamer net te klein vindt voor een grote kamerplant, kun je ook de hoogte in. Heb je weleens aan een hangplant gedacht? Eigenlijk kun je van iedere plant een hangplant maken door ze met een mooie plantenhanger op te hangen. Ook kun je verschillende mogelijkheden uitproberen. Op zoek naar iets origineels? Wat dacht je bijvoorbeeld van meerdere hangende planten als kamerscherm

Planten in de badkamer
Met een plant in de badkamer creëer je een luxe wellness gevoel. Vocht en weinig licht zorgen ervoor dat de meeste planten het nog geen week volhouden, dus het is wel belangrijk om uit te zoeken welke planten geschikt zijn voor jouw badkamer. Benieuwd op welke plek je een plant kwijt kunt? Een klein plantje naast de spiegel, op een wandrekje, op de badrand, achter het toilet op een plank. Alles is mogelijk. Wil je echt all out gaan? Zet een grote plant naast de douche of het bad zodat je een privéhoekje creëert. Kan op een houten bankje of een krukje.

Planten in de schijnwerper
Hoewel planten van zichzelf al aandacht trekken, kun je ze ook extra in de spotlight zetten. Zo kun je een paar planten uitlichten of hang een lampje onder een hangende plant. Zo zet je de planten extra in de schijnwerpers. Eigenlijk is er altijd wel een mogelijkheid om planten in je interieur te verwerken en er is geen simpelere manier om snel sfeer te creëren in jouw (nieuwe) woning.

Meer weten over dit onderwerp?

Terug naar overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie