Zo maak je je huis klaar voor de lente

Zo maak je je huis klaar voor de lente

Geschreven door Leonie de Wit op 25 april 2022

We kunnen eindelijk genieten van écht lenteweer. Zin om de lente in huis te halen? Met deze tips maak je je interieur eenvoudig klaar voor het voorjaar.

Wisseltruc
Alle aaibare spullen mogen de kast in. Dus de dikke plaids, kussens van teddy en de hoogpolige vloerkleden kunnen plaatsmaken voor de meer Ibiza/botanische stijl. In de herfst kun je ze weer omwisselen, zoals je wellicht ook met je kleding doet. En dit kun je eigenlijk met heel veel accessoires doen. Het is niet nodig om je hele interieur om te gooien. Kleine wisseltrucs kunnen het verschil al maken.

Grote lenteschoonmaak
Bij een fris interieur hoort ook een grote schoonmaak. Dit betekent dat je elk hoekje van het huis schoonmaakt, ook op de plekjes waar je normaal niet komt. En als je toch aan het schuiven bent: reorganiseer gelijk je meubels. Door een beetje te schuiven met je meubilair heb je binnen een handomdraai een frisse lente-look. En nu de zon begint de schijnen zie je letterlijk alles op je ramen, elk klein vlekje of beestje. Dus mocht je het al een tijd niet gedaan hebben: tijd om je ramen te lappen.

Beddengoed
Wanneer je aan de lente denkt dan denk je aan vrolijke, lichte kleuren. Dat geldt ook voor de slaapkamer. En niet alleen de kleur is belangrijk, vervang je beddengoed ook met een iets luchtigere stof, bijvoorbeeld linnen. Dat is net even wat fijner voor de warme avonden.

Bloemen en takken
Hoe krijg je het ultieme lentegevoel? Juist. Met bloemen en takken. Het mooie aan bloemen is dat de kleur zich aanpast aan de seizoenen. Zien we in het najaar vooral donkere en diepe kleuren, in het voorjaar maakt dat plaats voor felle en opvallende kleuren. Met een mooie opvallende bos bloemen of wat mooie takken in een vaas haal je direct de lente naar binnen. En er is eigenlijk geen makkelijkere, en goedkopere, manier om de lente in huis te halen dan met een mooie bos bloemen!

Meer weten over dit onderwerp?

Terug naar overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie