Whitehouse Development & Unknown Group kopen drinkwaterleidingterrein De Esch

Geschreven door Ted Rommelse op 4 december 2023

Het complex aan de Watertorenweg 160-200 te Rotterdam bestaat uit een samenspel van meerdere opstallen die allemaal dienstbaar waren aan de drinkwatervoorziening van de stad.

Whitehouse Development & Unknown Group kopen drinkwaterleidingterrein De Esch

Het verkochte omvat 14 percelen grond met een totaal van 3.528 m² met daarop ca.4.600 m² BVO in de opstallen. Naast de meest iconische, de rijk gedecoreerde watertoren (Rijksmonument uit 1873), omvat het complex de aanpalende hallen 1, 2 en 3 en de horecalocatie Hal4aandeMaas, het Proefsnelfiltergebouw, De villa en 11 filterhuisjes.

De kopende combinatie heeft het complex gekocht als winnaar van een openbare verkoopprocedure met voorselectie, waarbij ze in de eerste ronde lieten zien in welke mate ze kennis en ervaring hebben met het cureren van monumentaal vastgoed en in welke mate ze kennis en ervaring hebben met een huurdersmix met grotendeels maatschappelijke achtergrond.

Het complex is geleverd in verhuurde staat waarbij de huurder met de meeste m² de Coöperatieve Werk-gemeenschap Utopia is, opgericht in 1978 met als doel het realiseren van projecten op het snijvlak van techniek en kunst. De vereniging heeft in de afgelopen 45 jaar op het gebied van architectuur, vormgeving, fotografie, grafisch vormgeven, uitvindingen, muziek en horeca bijgedragen aan de bruisende stad die Rotterdam nu is.

Kopers Whitehouse Development en Unknown Group hebben hun krachten voor deze locatie gebundeld, waarbij vastgoedexpertise met conceptontwikkeling en programmeringskracht samen komen. Kopers willen de gevestigde bedrijven in het gekochte en in het gebied actief betrekken bij de programmering waarbij bijvoorbeeld de leegstaande filterhuisjes worden ingezet voor Educatie, Inspiratie en Recreatie met een focus op water, zee en biodiversiteit.

Ooms Makelaars Bedrijfshuisvesting trad op namens verkoper Gemeente Rotterdam Stadsontwikkeling

Whitehouse Development & Unknown Group kopen drinkwaterleidingterrein De Esch
Ted Rommelse
Neem contact op met Ted

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
Start ontwikkeling Delftseblok Rotterdam

Start ontwikkeling Delftseblok Rotterdam

Het voorstel Delftseblok is door de gemeente Rotterdam uitgekozen als winnaar van de openbare marktselectieprocedure Delftsestraat-West. Vier panden uit de Rotterdamse wederopbouwperiode worden...
Transactie l Burstone Group (UREP) verhuurt 21.000 m² aan logistieke ruimte op de Maasvlakte

Transactie l Burstone Group (UREP) verhuurt 21.000 m² aan logistieke ruimte op de Maasvlakte

De Burstone Group (voormalig UREP) heeft onlangs 21.000 m² verhuurd aan de Bosporusstraat op de Maasvlakte in Rotterdam. De overeenkomst betreft een langjarige overeenkomst met...
Bekijk overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over jouw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die je aan ze hebt verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van je gebruik van hun services.

Meer informatie