Verplicht energielabel melden al bij start verkoop/verhuur

Verplicht energielabel melden al bij start verkoop/verhuur

Vanaf 1 januari 2021 is het verplicht het energielabel al te vermelden in de advertentie waarin u een woning of bedrijfspand te koop of te huur aanbiedt. In de huidige situatie is het slechts verplicht de energieprestatie te noemen wanneer het label reeds is afgegeven, maar deze regel wordt dus aangescherpt.

Met de wetswijziging dient u een energielabel aan te vragen alvorens het object te koop of te huur wordt aangeboden. Of dit nu is via funda, Facebook, de website van de makelaar of een ander medium; als eigenaar van het pand bent u zelf verantwoordelijk voor de aanvraag van het label en de vermelding ervan.
De regel geldt niet als er geen advertentie geplaatst wordt, bijvoorbeeld bij onderhandse verkoop. Alsmede voor gebouwen en gedeeltes van gebouwen die niet labelplichtig zijn, zoals monumenten. U kunt dit altijd nagaan bij uw makelaar.

De voornaamste reden van de aanscherping van de bepaling, is om bewustwording te bewerkstelling bij kopers en huurders. Door het energielabel eerder in het proces onder de aandacht te brengen, is daar meer kans op. In de huidige situatie is het energielabel pas verplicht bij de overdracht van een woning of bedrijfsunit.

Heeft u meer vragen over dit onderwerp?
Op de website van de RvO staan de belangrijkste wijzigingen voor ondernemers opgesomd. Deze kunt u via deze link inzien. Heeft u meer vragen of wilt u sparren over dit onderwerp?Neem dan contact op met de adviseur van Ooms en leg uw vraag voor. We helpen u graag.

Let op, vanaf 1 januari 2022 wijzigt de wetgeving. Lees hier meer.

Meer weten over dit onderwerp?

Terug naar overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie