Vergunning kamerverhuur vanaf 2 personen 

Vergunning kamerverhuur vanaf 2 personen

Geschreven door Leonie de Wit op 22 september 2021

Wil je in Rotterdam een woning verhuren aan meer dan twee personen? Sinds 1 juli 2021 heb je hiervoor een vergunning nodig. De vergunning is alleen nodig voor kamerverhuur aan drie personen. De vergunning is niet nodig wanneer de woning wordt bewoond door drie personen uit een huishouden.

Hoeveel kamers je per woning zonder vergunning mag verhuren, verschilt per gemeente. Het kan zelfs voorkomen dat er op wijk of straatniveau binnen een gemeente andere regelgeving is. In Rotterdam geldt nu dat je mag verhuren aan twee verschillende huurders, zonder dat je een kamerverhuurvergunning aan hoeft te vragen. Wil je meer dan twee kamers verhuren aan meer dan twee personen? Dan dien je een vergunning aan te vragen.

Overgangsregeling kamerverhuur

Voor alle bestaande situaties waarbij op 30 juni 2021 al sprake was van 3 personen die op het adres ingeschreven waren, kan de eigenaar tot 1 september 2022 alsnog een vergunning aanvragen. Ook is het mogelijk om een vergunning voor kamerverhuur aan te vragen voor studentenhuizen die aantoonbaar vóór 1 januari 2020 al bestonden. Hiervoor kun je tot 1 september 2022 een vergunning aanvragen.

Vragen?

Heb je vragen over dit onderwerp. Wij helpen je graag. Neem contact op met taxaties@ooms.com of bel naar 010 – 424 88 88.

Meer weten over dit onderwerp?

Terug naar overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie