Veel Nederlanders onderverzekerd. Doe de verzekeringcheck!

Uit recent onderzoek is gebleken dat veel Nederlanders onderverzekerd zijn. Vooral op het gebied van levensverzekeringen is de verzekeringsdichtheid aan het afnemen. Hoe is dat bij jou? Zijn jouw verzekeringen up to date en goed geregeld? Doe de verzekeringscheck en kom er meteen achter.

Onderverzekerd zijn kan op termijn voor problemen zorgen. Als je bijvoorbeeld arbeidsongeschikt raakt of iemand in het gezin komt plots te overlijden. Het zijn geen leuke dingen om over na te denken, maar je kunt jezelf en de mensen om je heen een hoop zorgen besparen door het goed te regelen.
Is er onlangs iets veranderd in jouw leefsituatie? Ook dan is het verstandig om naar je verzekeringen te kijken. Passen deze nog bij je nieuwe woning? Of ben je ondernemer geworden? Misschien ben je intussen getrouwd of heb je een kindje gekregen. Allemaal redenen om weer even de verzekeringscheck te doen en te voorkomen dat je niet onderverzekerd bent.

Dit zijn de meest gekozen verzekeringen bij Ooms:

Opstalverzekering
Dankzij de opstalverzekering is je woning verzekerd tegen (grote) schade aan de woning zelf, binnen en buiten. Denk aan brand-, storm- en natuurschade. Heb je onlangs verbouwd in huis? Misschien is de herbouwwaarde veranderd, wat invloed heeft op het verzekerde bedrag op je polis. Overleg het met je verzekeringsadviseur en bekijk of er iets aangepast moet worden.

Inboedelverzekering
Met de inboedelverzekering is schade aan of diefstal van objecten in en rondom je woning die min of meer bij de woning horen, gedekt. In de loop der tijd komen er steeds meer spullen in huis bij. Soms gaat dat ook om heel kostbare items, zoals een nieuwe geluidsinstallatie, smart TV of benodigdheden voor de baby. Vraag na bij de adviseur of jouw huidige inboedelverzekering de nieuwe items ook dekt. Dan weet je zeker dat je niet onderverzekerd bent.

Overlijdensrisicoverzekering
Het overlijden van een gezinslid is pijnlijk. Er komt dan veel op je af. Het is van onschatbare waarde als op dat moment de financiële zaken goed geregeld zijn, zodat je daar in ieder geval geen zorg aan hebt. De overlijdensrisicoverzekeringen zijn er in vele soorten en maten. Je kunt de uitvaart laten verzekeren of niet, je kunt er voor kiezen om de hypotheek geheel of gedeeltelijk af te lossen na overlijden of zorgen dat er geld beschikbaar komt om bijvoorbeeld de studie van de kinderen te betalen. Er zijn ontzettend veel mogelijkheden en je kunt het zo opstellen hoe jij wilt. Denk hier dus goed over na en bespreek de verschillende scenario’s met je adviseur.

Aansprakelijkheidsverzekering
Deze verzekering dekt schade die jij, iemand uit je gezin of je huisdier toebrengt aan een ander. Bijvoorbeeld wanneer je een glas rode wijn over de bank van een vriend laat vallen. Of als je dreumes kruipend bij een familielid een dure vaas omstoot. Erg vervelend en de kosten kunnen hoog oplopen. Met een aansprakelijkheidsverzekering worden deze kosten gedekt. Controleer bij het afsluiten van deze verzekering of het hele gezin is meeverzekerd.

Weet jij of je goed verzekerd bent?
Laat je verzekeringen eens checken en wellicht updaten. Vraag advies aan de verzekeringsadviseur van Ooms en zorg dat je het op orde hebt. Neem vrijblijvend contact met ons op en doe de verzekeringscheck via videobellen. Liever telefonisch contact? Dat kan ook: 010 - 424 88 03. We helpen je graag!

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
Een huis bezichtigen? Bereid je goed voor met deze 7 tips

Een huis bezichtigen? Bereid je goed voor met deze 7 tips

Ben je op zoek naar een nieuw huis? Een huis bezichtigen is niet iets is wat je dagelijks doet. Een goede voorbereiding zorgt ervoor dat je bezichtiging soepel verloopt en je de juiste...
Succesverhaal: ‘Los van dat we goedkoper uit zijn, hebben we nu ook nog eens het juiste advies ontvangen’

Succesverhaal: ‘Los van dat we goedkoper uit zijn, hebben we nu ook nog eens het juiste advies ontvangen’

Elke dag weer hebben we te maken met uitdagende vraagstukken bij Ooms Financieel Adviseurs. We besparen kosten noch moeite om een passende hypotheek voor jou te krijgen, mét de...
Bekijk overzicht