Steinweg verkoopt twee locaties van totaal 14 ha aan DHG voor herontwikkeling tot 105.000 m² SMARTLOG'S

Steinweg verkoopt twee locaties van totaal 14 ha aan DHG voor herontwikkeling tot 105.000 m² SMARTLOG'S

Geschreven door Jeroen van der Meer op 8 oktober 2021

Begin dit jaar heeft C. Steinweg-Handelsveem B.V. via Ooms Makelaars Bedrijfshuisvesting een tenderprocedure uitgeschreven voor de verkoop van twee van haar locaties aan de Boyneweg 1 (eigen grond) en de Nieuwesluisweg 224 (erfpacht) in Rotterdam. De beide locaties, samen 140.000 m2 groot, waren tot voor kort in gebruik door Steinweg voor de opslag van met name commodity’s. De verouderde locaties worden op dit moment ontmanteld en klaar gemaakt voor de herontwikkeling door de koper.

C. Steinweg-Handelsveem B.V.
Steinweg is een internationaal opererende logistieke dienstverlener die voor haar klanten diensten biedt op het gebied van opslag, transport, forwarding, stevedoring en value add. Steinweg is al vanaf 1847 actief in de Rotterdamse haven en heeft vestigingen op alle continenten.

DHG
DHG is belegger en ontwikkelaar van hoogwaardige vastgoedprojecten. Koper DHG zag de locaties van Steinweg als een unieke kans om op deze locaties in het Rotterdamse Botlek gebied twee nieuwe Smartlogs van totaal 104.741 m² te kunnen ontwikkelen, SMARTLOG ROTTERDAM 8 en SMARTLOG ROTTERDAM 9. Grootschalige herontwikkelingen zoals deze zijn in Rotterdam namelijk zeer schaars. Het Botlek gebied is daarnaast voor DHG geen onbekende locatie, de allereerste grootschalige logistieke ontwikkeling van DHG lag eveneens in deze straat, “Districenter Seinehaven”, een ontwikkeling uit 2005 van ruim 100.000 m² welke door DHG op risico werd ontwikkeld.

SMARTLOG Rotterdam 8 en 9
Aan de Nieuwesluisweg 224 zal SMARTLOG Rotterdam 8 worden gebouwd. Dit SMARTLOG bestaat uit twee bijna gelijke DC’s die back-to-back worden gebouwd. DC1 betreft een warehouse van 25.300 m2, met 2.294 m2 mezzanine en 1.074 m2 kantoorruimte, verdeeld over de twee hoeken aan de straatzijde. DC2 betreft een warehouse van 25.046 m2, met 2.294 m2 mezzanine en 1.074 m2 kantoorruimte, ook verdeeld over de twee hoeken. De DC´s zijn te splitsen en te koppelen, waardoor DHG volledig flexibel is met de verhuurmogelijkheden.

Aan de Boyneweg 1, een voor Rotterdam unieke eigen grond positie, zal DHG SMARTLOG Rotterdam 9 ontwikkelen. Dit complex zal ook bestaan ook uit twee back-to-back DC’s, DC1 betreft een warehouse van 22.140 m2 met 2.035 m2 mezzanine en 920 m2 kantoorruimte. DC2 wordt een warehouse van 18.593 m2 warehouse, 1.456 m2 mezzanine en 933 m2 kantoorruimte. Ook deze DC´s zijn te splitsen en te koppelen. Alle DC’s worden gebouwd volgens het hoogwaardige SMARTLOG concept met onder andere 1 loadingdock per circa 850 m2 warehouse en twee overhead deuren op maaiveld niveau.

Door de aanleg van de Blankenburgtunnel, de nieuwe snelweg (A24), die vanaf 2024 de A20 bij Vlaardingen met de A15 bij Rozenburg verbindt, zal de bereikbaarheid van het Botlek gebied en daarmee beide nieuwe SMARTLOG locaties enorm toenemen. DHG start nog dit jaar op risico met de bouw van zowel Rotterdam 8 als 9, beide projecten worden in het derde kwartaal van 2022 opgeleverd.

Verkoper, C. Steinweg-Handelsveem B.V., werd bij deze transactie begeleid door Ooms Makelaars Bedrijfshuisvesting B.V. uit Rotterdam (partner in Dynamis Logistiek).

We zijn er enorm trots op dat we betrokken zijn geweest bij een van de grootse grondtransacties in de Rotterdamse haven ten behoeve van een logistieke herontwikkeling. En nog belangrijker is dat we met onze expertise en ervaring een meer dan uitstekend resultaat hebben weten te behalen voor onze opdrachtgever C. Steinweg-Handelsveem’, aldus Paul de Wit en Jeroen van der Meer van Ooms makelaars bedrijfshuisvesting.

Meer weten over dit onderwerp?

Terug naar overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie