Start ontwikkeling Delftseblok Rotterdam

Geschreven door Peter van Nederpelt op 14 februari 2024

Het voorstel Delftseblok is door de gemeente Rotterdam uitgekozen als winnaar van de openbare marktselectieprocedure Delftsestraat-West. Vier panden uit de Rotterdamse wederopbouwperiode worden met elkaar verbonden en getransformeerd, inclusief overtuigende dakopbouw. Met de toekenning is een nieuwe stap gezet in de herontwikkeling van een dynamisch stukje binnenstad.

Het initiatief voor het Delftseblok komt van Volkshotel, De Fundering en Zadelhoff. Het plan is gevormd in samenwerking met Ooms Makelaars, architectencombinatie Studio Steenbruggen en het Rotterdamse Loer Architecten.

Levendige ontmoetingsplek Het Delftseblok bestaat uit een hotel met restaurant, urban deli, co-workingspace en bijna 6.000 m² aan creatieve broedplaats en (werk)studio’s.

De plint wordt het kloppend hart, waar al deze horeca en culturele initiatieven zorgen voor levendigheid in de binnenstad. Zo verandert de huidige achterkant naar een levendige voorkant en wordt het programma onderdeel van een publieke route die bij Rotterdam Centraal begint. Dit wordt dé plek waar veel verschillende mensen samenkomen om te werken, te slapen, te creëren of een biertje te drinken. Van kunstenaar tot toerist en van Rotterdammer tot New Yorker.

Behoud huidig ecosysteem Bij de herontwikkeling van het Schiekadeblok is het behoud van het huidige creatieve en innovatieve ecosysteem een belangrijk doel.

Volkshotel en de Fundering hebben ruime ervaring met het (door)ontwikkelen en exploiteren van culturele en creatieve plekken en het beheer van Broedplaatsen in samenwerking met lokale partijen. Zo zijn ook de bioscopen (met broedplaats en horeca) Kino uit Rotterdam en LAB111 uit Amsterdam mede ontwikkeld door de Fundering.

Transformatie wederopbouwpanden met nieuw daklandschap. Er is hard gewerkt aan een plan waarbij de wederopbouwpanden in hun volle glorie worden hersteld, waarbij de architectuur van H. Maaskant en J.J.P. Oud is gerespecteerd. De grootste verandering is de toevoeging van een optopping van twee lagen waar een veelzijdig daklandschap zal verrijzen met planten en biodiversiteit, met ruimte voor waterberging om de panden klimaatbestendig te maken. Op het dak komen hottubs en een sauna tussen het groen om te zorgen voor verbinding tussen de diverse gebruikers van het complex.

De gemeente Rotterdam werd geadviseerd door Molenaar Bedrijfshuisvesting B.V., de koper werd geadviseerd door Ooms Makelaars Bedrijfshuisvesting B.V.

Start ontwikkeling Delftseblok Rotterdam
Peter van Nederpelt
Neem contact op met Peter

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
Aangehuurd l ca. 18.000 m² buitenterrein te Raamdonksveer

Aangehuurd l ca. 18.000 m² buitenterrein te Raamdonksveer

Een internationale logistieke organisatie heeft ca. 18.000 m² aan verhard buitenterrein gehuurd in Raamdonksveer. Het terrein in Raamdonksveer zal worden gebruikt voor de opslag van...
Transactie l Burstone Group (UREP) verhuurt 21.000 m² aan logistieke ruimte op de Maasvlakte

Transactie l Burstone Group (UREP) verhuurt 21.000 m² aan logistieke ruimte op de Maasvlakte

De Burstone Group (voormalig UREP) heeft onlangs 21.000 m² verhuurd aan de Bosporusstraat op de Maasvlakte in Rotterdam. De overeenkomst betreft een langjarige overeenkomst met...
Bekijk overzicht