Sprekende Cijfers Woningmarkten Q4 2019

Sprekende Cijfers Woningmarkten Q4 2019

Geschreven door Jasper Kuijs op 20 december 2011

PERSBERICHT
Rotterdam, 23 januari 2020

Ooms Makelaars: Rotterdam kent hoogste aantal woningverkopen in anderhalf jaar tijd

Voor het eerst in anderhalf jaar tijd zijn in Rotterdam meer dan 2.000 woningen verkocht in een kwartaal. Zowel in de bestaande bouw als in de nieuwbouw is een toename van de verkopen zichtbaar. Dit blijkt uit de vandaag verschenen kwartaalrapportage Sprekende Cijfers Woningmarkten Q4 2019 van Ooms Makelaars (partner in Dynamis).

Ruimer nieuwbouwaanbod leidt tot verkooppiek

In de Maasstad vertoonde het aanbod van nieuwbouwwoningen een stijgende trend. Deze uitbreiding van het aantal keuzemogelijkheden voor woningzoekers heeft geresulteerd in een toename van de verkoopcijfers. Circa een op de negen verkochte woningen betrof in het afgelopen kwartaal nieuwbouw. Ook in Dordrecht hebben de verkopen in nieuwbouwprojecten een positief effect op het totale aantal woningverkopen.

Betaalbare woningen worden steeds schaarser

Voor woningzoekers is het in 2019 veel lastiger geworden om een betaalbare woning te vinden. Begin van het jaar had nog 27% van het Rotterdamse woningaanbod een vraagprijs onder de € 250.000, momenteel is dit slechts 17%. Dit tekort aan betaalbare woning wordt, naast de reguliere prijsstijging, veroorzaakt doordat de vraagprijs bij het leeuwendeel van de nieuwbouwwoningen begint vanaf € 350.000.

Ook in Dordrecht hebben zoekers van betaalbare woningen steeds minder keuzemogelijkheden. Een jaar geleden stonden nog bijna 170 woningen te koop met een vraagprijs lager dan € 250.000, momenteel zijn dit er nog slechts 80.

Bekijk hier het kwartaalrapport Sprekende Cijfers Woningmarkten Q4 2019

Meer weten over dit onderwerp?

Terug naar overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie