Sprekende Cijfers Woningmarkten Q3 2019

Sprekende Cijfers Woningmarkten Q3 2019

Geschreven door Jasper Kuijs op 20 september 2019

PERSBERICHT
Rotterdam, 24 oktober 2019

Ooms Makelaars: Woning in Rotterdam een ton duurder dan drie jaar geleden

De woningprijzen zijn in de afgelopen jaren fors toegenomen in Rotterdam. Sinds begin 2019 is echter een afzwakking van de prijstoename zichtbaar. Dit blijkt uit de vandaag verschenen kwartaalrapportage Sprekende Cijfers Woningmarkten Q3 2019 van Ooms Makelaars (partner in Dynamis).

Gemiddelde prijs per vierkante meter voor het eerst boven de € 3.000

Rotterdamse woningkopers hebben in het afgelopen kwartaal gemiddeld € 3.050 betaald per vierkante meter woonruimte, waardoor de meterprijs in de gemeente voor het eerst boven de drieduizend euro uitkomt. De gemiddelde verkoopprijs van een woning in de Maasstad komt hiermee uit op circa € 287.500, drie jaar geleden lag deze gemiddelde prijs nog een ton lager.

Prijstoename zwakt af in Rotterdam

In 2017 en 2018 werden in Rotterdam nog prijsstijgingen gerealiseerd van meer dan 20% op jaarbasis, in 2019 zwakken de prijsstijgingen af. Een ontwikkeling die in de meeste Nederlandse steden zichtbaar is. Alsnog is een vierkante meter woonruimte in Rotterdam 10% meer waard geworden dan een jaar geleden, de woningprijzen stijgen daarmee sneller dan in Amsterdam, Utrecht en Den Haag. In Dordrecht wordt een vergelijkbare prijsstijging gerealiseerd.

Bekijk hier het kwartaalrapport Sprekende Cijfers Woningmarkten Q3 2019

Meer weten over dit onderwerp?

Terug naar overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie