Rookmelders vanaf 2022 ook verplicht in bestaande bouw

Rookmelders vanaf 2022 ook verplicht in bestaande bouw

Wist je dat je niets ruikt terwijl je slaapt? Je geur wordt volledig uitgeschakeld als je in dromenland bent. Ontstaat er op dat moment brand in huis, dan levert dat een levensgevaarlijke situatie op. Je wordt niet wakker van de rook en ademt giftige stoffen in, waardoor je binnen enkele minuten in een diepe bewusteloosheid terecht komt. De meeste slachtoffers bij brand vallen door het inademen van rook. Rookmelders zijn dus van levensbelang en daarom verplicht aanwezig op elke verdieping in nieuwbouw. Ze redden levens en niet alleen als je slaapt! Hoe sneller je een brand ontdekt, des te meer tijd en kans heb je om je huis veilig te verlaten.

Vanaf 1 juli 2022 zijn rookmelders niet alleen verplicht in nieuwbouw woningen, maar ook in bestaande woningen. Minister Knops (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties): “
Uit TNO-onderzoek van afgelopen jaar blijkt dat rookmelders in alle woningen het risico op dodelijke slachtoffers vermindert. Daarom wil ik het Bouwbesluit op dit punt aanpassen en rookmelders niet alleen verplicht stellen voor nieuwbouw woningen maar ook voor bestaande woningen”. Minister Knops geeft hiermee gehoor aan het advies van brandweer, gemeenten, vastgoedeigenaren en de bouwende partijen om rookmelders voor alle woningen verplicht te stellen. De ingangsdatum is pas medio 2022, zodat men genoeg tijd heeft om de rookmelders aan te schaffen en te plaatsen.

Voor vragen kunt u altijd contact met ons opnemen. We helpen u graag! Bel 010 – 424 88 10 of mail naar info@ooms.com.


Bronnen: ondernemersplein.kvk.nl, rijksoverheid.nl en brandweer.nl


Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie