Penthouses van Hof van Maerlant: monumentaal wonen in luxe ten midden van groen

Penthouses van Hof van Maerlant: monumentaal wonen in luxe ten midden van groen

Net buiten de vesting en op loopafstand van het centrum van Brielle, komt het exclusieve Hof van Maerlant. Het voormalige HBS-gebouw uit 1921 wordt omgetoverd tot een uitzonderlijke woonlocatie met mooie aangezichten, binnen en buiten. Een verstillende plek waar je jouw eigen wereld creëert.

We spraken architect Joris Molenaar van Molenaar & Co architecten over de penthouses van dit bijzondere project met meerdere gezichten: “De monumentale spantenconstructie geeft sfeer en karakter aan de hoge woonruimten.”

De oude Rijks HBS in Brielle is een van de eerste gebouwen die, samen met de watertoren, begin twintigste eeuw buiten de vesting Brielle zijn gebouwd. Het monumentale gebouw is destijds door de Rijksgebouwendienst met grote zorg ontworpen als uiting van cultuur. Dit spreekt uit de heldere architectuur van het gebouw en is vooral ook terug te zien in het interieur. De indrukwekkende traphal met glas in lood ramen, karakteristiek tegelwerk en fraaie granieten trap. Deze authentieke elementen zijn allemaal behouden gebleven in de transformatie naar Hof van Maerlant als woonplek.
Het statige schoolgebouw past mooi in zijn omgeving. Molenaar: “De rectorswoning was de eerste villa die aan de Jan Mathijssenlaan werd gebouwd. Voor en na de oorlog werd het aangevuld tot de gewilde villabuurt De Plantage.” Hof van Maerlant sluit er feilloos op aan in de parkachtige omgeving.____Molenaar: “Bij de herbestemming van de Rijks HBS tot woongebouw, is de monumentale hal het centrale motief gebleven. Vanuit daar voert een lift direct tot in de midden-kap van het gebouw. Daar kom je vanuit de lifthal direct in de monumentale houten kap, waarin we de twee penthouses hebben ontworpen. Het mooiste aan deze appartementen is, dat zij de bijzondere hoogte en breedte van de kapconstructie benutten.” De hoogte in penthouses gaat tot 4,60 m, wat een unieke ruimtelijke beleving geeft aan de living en de overige kamers.
“Daarbij zijn de penthouses zeer privé. Ze hebben elk een eigen daktuin op de nieuwe uitbouw die richting de vesting Brielle wordt aangebouwd. De daktuin is aan de zijkanten omzoomd met royale bloembakken die een eigen beschutte tuininrichting mogelijk maken en heeft richting de Vest vrij zicht. De monumentale spantenconstructie geeft sfeer en karakter aan de hoge woonruimten en aan de royale slaapkamers die elk grote, bij het pand passende dakkapellen hebben. Het daglicht valt prachtig naar binnen, dankzij de ramen bovenin de kap. En vanuit de bestaande ramen, de dakkapellen en de moderne erker kijk je uit over de vesting Brielle.” De erker biedt ook toegang tot het eigen dakterras - één van de elementen die wonen in een penthouse van Hof van Maerlant zo buitengewoon maakt.

____

De woonwereld van de twee penthouses is zeer privé in een welkome, boomrijke omgeving waar je ook met gemak buren kunt ontmoeten op een van de buitenplaatsen om het gebouw heen. In deze woning ervaar je een sterk seizoensgebonden sfeer. Molenaar: “In de zomer woon je buiten op het dakterras in je eigen tuininrichting en in de kruinen van de monumentale boomgroepen aan de Vest. In de winter woon je met doorzicht op de tevens monumentale vesting van Brielle met de grote kerk aan de horizon.” Wonen in een penthouse van Hof van Maerlant is wonen omringd door schoonheid.

Benieuwd naar Hof van Maerlant?
Hof van Maerlant is nog in aanbouw, maar de virtuele rondleiding en de digitale impressies geven een goed beeld van de luxe, schoonheid en exclusiviteit van de penthouses. Bekijk de video en foto’s hier. Ook kun je hier via de button ‘Maak een afspraak’ een informatiegesprek inplannen met de makelaar. Liever direct bellen? Dat kan natuurlijk ook, via 0181 - 321 849. We helpen je graag!

Meer weten over dit onderwerp?

Terug naar overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie