Ouders, let op wanneer je een fatbike koopt voor je kinderen!

Geschreven door Robbin Kroesbergen op 11 juli 2024

Het gebruik van fatbikes door kinderen leidt steeds vaker tot ernstige ongelukken, waaronder hersenletsel. Experts benadrukken dat kinderen onder de 16 jaar geen fatbike zouden moeten gebruiken. Deze fietsen zijn vaak zwaar en moeilijk aan te passen aan de lichaamsgrootte van jonge gebruikers. Bovendien kunnen kinderen het gevaar van hoge snelheden niet goed inschatten, wat de kans op ongelukken vergroot.

Populair, maar risicovol
Hoewel fatbikes populair zijn vanwege hun stoere uiterlijk en eenvoudige aanpassingen, brengen ze aanzienlijke risico's met zich mee, vooral voor jonge gebruikers. Wees je bewust van deze risico's en neem de nodige voorzorgsmaatregelen om de veiligheid van je kinderen te waarborgen.

Verzekeringen: essentieel voor veiligheid en bescherming
Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de fatbike goed verzekerd is. Fatbike-gebruikers die betrokken raken bij ongelukken kunnen, zonder juiste verzekering, voor hoge schadeclaims komen te staan. Wanneer fatbikes zijn opgevoerd en harder kunnen dan 25 km/u, biedt geen enkele verzekering dekking in geval van schade. Dit kan flinke financiële gevolgen hebben voor jou als ouder, vooral als er sprake is van letsel. Zorg ervoor dat de fatbike aan alle wettelijke eisen voldoet en de maximale snelheid niet overschrijdt om ervoor te zorgen dat de verzekering geldig blijft.

Advies op Maat
Bij Ooms Financieel Adviseurs begrijpen we dat je jouw kind goed wilt beschermen. Een juiste verzekering is daarbij essentieel. Wil je meer advies over het verzekeren van onder andere een fatbike? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen je graag om de juiste verzekering te kiezen en de veiligheid van je kind te waarborgen.

Wendy Denk
Neem contact op met Wendy

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
Grote steden populair bij starters: toeval? Zeker niet!

Grote steden populair bij starters: toeval? Zeker niet!

De woningmarkt is duidelijk in beweging. Ondanks economische onzekerheden en dalend consumentenvertrouwen blijven huizen gewoon van eigenaar wisselen. Toch valt er wel iets op als je kijkt wie...
Meer geboden dan de woning waard is? Dit kan je veel geld kosten (en misschien wel je huis!)

Meer geboden dan de woning waard is? Dit kan je veel geld kosten (en misschien wel je huis!)

In de huidige woningmarkt is het bieden boven de vraagprijs bijna de norm geworden. Toch schuilt daar een risico in waar veel woningkopers zich onvoldoende bewust van zijn: als de taxatiewaarde...
Bekijk overzicht