Ooms Style

Geschreven door Leonie de Wit op 30 augustus 2021

Simpel en tijdloos: de houten vloer. Of je nu kiest voor rechte banen, visgraat of een patroon met een moderne twist: De houten vloer maakt je woning direct warm, huiselijk én duurzaam. En heb je weleens aan hout op de muur gedacht?

Voor Ooms Styling spreken een interieurspecialist om jou op de hoogte te houden van de laatste stylingtrends en te inspireren. Deze keer…
DolopHout (www.dolophout.nl), aanbieder van duurzame houten vloeren en wandoplossingen met FSC®-keurmerk.

Een houten vloer wordt met de jaren mooier. Bovendien isoleert hout, waardoor het letterlijk warmer aan je voeten is. Niet gek dus dat de houten vloer populairder is dan ooit. Het is even een investering, maar vervolgens kan de vloer zo’n 100 jaar mee en is het een meerwaarde voor je woning. Daar komt bij dat mensen steeds vaker kiezen voor duurzaam. Dit merkt ook Hans Goutier van DolopHout.

DolopHout is een aanbieder van duurzame houten vloeren met FSC®-keurmerk. Op zoek naar een chique loft uitstraling, 'reclaimed' hout of BREDE vloerdelen? DolopHout helpt klanten bij hun keuze voor ecologische vloer- en wandoplossingen.

Planken, visgraat of hongaarse punt

Voor een chique loft uitstraling kun je kiezen voor visgraat. De visgraat vloer is terug van weggeweest. Een luxe vloer die je vroeger alleen zag in landhuizen of kastelen. Dat geldt ook voor de tradionele Versailles kasteelvloeren. De vloeren hebben nog steeds een chique uitstraling. Het maakt je woning charmant en karakteristiek, dat past bij verschillende woonstijlen. Toch is het ook leuk om buiten de geeikte te paden te denken. Voor die mensen biedt DolopHout een onderscheidende collectie patroonvloeren aan met een moderne twist. Wist je dat je verschillende houtsoorten, met vergelijkbare werking, prima met elkaar kunt combineren?

Bamboe vloer

‘Dé trend van dit moment is de MOSO® Bamboe vloer’, aldus Hans. ‘Onze Bamboe is ecologisch, bijzonder duurzaam, en past helemaal in de groeiende belangstelling voor CO2-neutraal bouwen. Bamboe is een onuitputtelijke grondstof. Het groeit sneller dan welke plant dan ook: tot één meter per dag. Hoewel reuzenbamboe formeel geen hout is maar een gras, bezit deze wel uitstekende hardhout eigenschappen.

Bamboe is wel harder dan hout, qua contactgeluid vergelijkbaar met tegels, en daardoor mogelijk minder geschikt voor reeds bestaande appartementengebouwen zonder zwevende dekvloer.’ MOSO® Bamboe kun je ook verwerken in wandpanelen, terrasdelen en gevelbekleding.’

Duurzame keuze
Daarbij zijn de houten en bamboe vloeren van DolopHout voorzien van het FSC-keurmerk.

‘De meeste parketzaken bieden ‘Europees eiken’ aan. Dit is in massa geproduceerd hout uit Polen, Oekraïne en Wit-Rusland met over het algemeen een dunne toplaag en ongelijke maatvoering.’ Het hout staat bekend als taai, heeft een onregelmatige houtnerf structuur, en er is grote kans op scheurvorming (kopse kant) in combinatie met vloerverwarming.

Hier maakt DolopHout het verschil. ‘Wij leveren en plaatsen uitsluitend de allerbeste kwaliteit Frans en Slavonisch Eiken, Amerikaans Walnoot en Zwitsers Aromatisch Edelweiss Pine in: planken, visgraat of hongaarse punt (legpatroon in een hoek van 45 of 60°). Dat geeft je de zekerheid dat je een hoogwaardig product aanschaft dat afkomstig is uit verantwoord bosbeheer. Zo help je mee aan een duurzamere wereld.’

Contact

DolopHout werkt uitsluitend op afspraak. Ze zijn het hele jaar door 24/7 via de website bereikbaar en telefonisch of via WhatsApp op nummer: 06-25010587 (van maandag t/m vrijdag van 9.00 – 17.30 uur en op zaterdag van 10.00 – 14.00 uur).

Actie

Wanneer je op de website www.dolophout.nl een offerte aanvraagt, dan ontvang je bij aankoop van een nieuwe vloer een ontzorgingspakket ter waarde van € 125. Vul bij ‘Opmerking of vraag’ de actiecode ACTIE OOMS-2021 in.

Ooms Style
Leonie de Wit
Neem contact op met Leonie

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
Leer Sterre kennen, Commercieel Medewerker Wonen bij Ooms Makelaars

Leer Sterre kennen, Commercieel Medewerker Wonen bij Ooms Makelaars

Even voorstellen... In deze rubriek stellen we graag werknemers aan je voor die nieuw zijn bij Ooms óf gewisseld zijn van functie binnen de organisatie. Wie zijn ze, wat...
Leer Esmée kennen, Assistent Taxateur bij Ooms Makelaars

Leer Esmée kennen, Assistent Taxateur bij Ooms Makelaars

In deze rubriek stellen we graag werknemers aan je voor die nieuw zijn bij Ooms óf gewisseld zijn van functie binnen de organisatie. Wie zijn ze, wat zijn hun ambities en waarom kozen ze...
Bekijk overzicht