Ooms Makelaars: Rotterdamse woningzoekers hebben meer keuzeruimte

Geschreven door Jasper Kuijs op 23 juli 2020

Ondanks de coronacrisis heeft de Rotterdamse woningmarkt een sterk kwartaal achter de rug. Door de toegenomen onzekerheid zetten meer woningbezitters hun huis te koop en dit biedt zoekers de kans om tot aankoop over te gaan.

Dit blijkt uit de vandaag verschenen kwartaalrapportage Sprekende Cijfers Woningmarkten Q2 2020 van Ooms Makelaars (partner in Dynamis).

Beschikbaar gekomen woningen worden snel verkocht

Sinds de start van de intelligente lockdown ligt de aanwas van nieuw aanbod ruim een tiende hoger dan in 2019, terwijl dit in de eerste drie maanden van 2020 nog een tiende lager was dan vorig jaar. Door dit extra aanbod kunnen meer zoekers tot aankoop overgaan, maar hiervoor moeten ze snel handelen. Gemiddeld wordt binnen 26 dagen de verkoop afgerond, dit is maar liefst een week sneller dan de recordsnelheid uit het vorige kwartaal.

Aanbod neemt met bijna een kwart toe

Ondanks de snelle verkopen van de beschikbaar gekomen woningen, is het aanbod in Rotterdam toegenomen. Per 1 juli staan ruim 1.600 woningen te koop, maar liefst 300 meer dan drie maanden eerder. De toename vormt een welkome verruiming van het middensegment, het aanbod van woningen met een vraagprijs tussen 2,5 en 4,5 ton is het sterkst gestegen. Door het ruimere aantal beschikbare woningen wordt ook in het komende kwartaal een hoge dynamiek verwacht.

Ooms Makelaars: Rotterdamse woningzoekers hebben meer keuzeruimte
Jasper Kuijs
Neem contact op met Jasper

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
Leer Richard Berkhout kennen, Verhuurmakelaar bij Ooms Makelaars

Leer Richard Berkhout kennen, Verhuurmakelaar bij Ooms Makelaars

Een voorstellen... In deze rubriek stellen we graag werknemers aan je voor die nieuw zijn bij Ooms óf gewisseld zijn van functie binnen de organisatie. Wie zijn ze, wat...
Leer Yorick Schipper kennen, Commercieel Medewerker bij Ooms Makelaars

Leer Yorick Schipper kennen, Commercieel Medewerker bij Ooms Makelaars

Even voorstellen… In deze rubriek stellen we graag werknemers aan je voor die nieuw zijn bij Ooms óf gewisseld zijn van functie binnen de organisatie. Wie zijn ze, wat zijn...
Bekijk overzicht