Ooms Makelaars Bedrijfshuisvesting adviseert samen met Hunt Corporate Finance bij verkoop Drecht Coating Services (DCS)

Geschreven door Dennis Dekker op 25 januari 2024

Ooms Makelaars Bedrijfshuisvesting (Ooms), partner in Dynamis is trots te melden dat het complex aan de Appelweg 5, 7, 9 te Moerdijk succesvol is verkocht in combinatie met de bedrijfsactiviteiten van DCS. Ooms heeft samen met Hunt Corporate Finance (Hunt) de aandeelhouders van DCS geadviseerd bij de totstandkoming van deze transactie. De bedrijfsactiviteiten in combinatie met het ca. 44.000 m² grote complex is 17 januari overgedragen aan drie ervaren investeerders uit de metaalindustrie, die de bedrijfsactiviteiten continueert.

Over Drecht Coating Services
Het familiebedrijf, in 1987 opgericht door Bas de Keizer en later voortgezet door broer en zus Marcel de Keizer en Angelique de Keizer, combineert kwalitatief hoogwaardige corrosiebescherming met een efficiënt productieproces, mogelijk gemaakt door zelfontwikkelde robots en automatisering. DCS heeft daarmee in de afgelopen jaren een sterke reputatie opgebouwd in de offshore-industrie, weg- en waterbouw en petrochemie.
Marcel en Angelique de Keizer (DCS) over de deal en het proces:
Marcel en Angelique de Keizer zijn de verkopend eigenaren van DCS. Ze zullen nog een paar maanden betrokken blijven om alles goed over te dragen en ze kijken tevreden terug op de deal en het proces:

“Drie jaar geleden zijn we begonnen met de eerste gesprekken met geïnteresseerde partijen om DCS te verkopen. Tijdens deze pogingen was HCF nog niet betrokken. Na twee verkooppogingen die op niets uitliepen, hebben we toch besloten het niet meer zelf te proberen en er een professionele partij bij te halen en via via zijn we uitgekomen bij HCF. Zij hebben de markt goed in kaart kunnen brengen, waardoor er veel meer zicht was op potentiële kopers. Vanaf daar was het traject eigenlijk vrij helder en verliep de deal soepel. Omdat er ook vastgoed is verkocht, ontstond er een samenwerking tussen Ooms en HCF.”

De Keizer vervolgt: “Vanaf het begin is door Ooms en HCF duidelijk gemaakt hoe het traject er uit ging zien, welke hobbels er mogelijk op de weg konden komen en wat er moest gebeuren om het bedrijf verkoopklaar te maken. Vooral de DD-fase hebben we goed voorbereid, zodat we dit vlot hebben kunnen afronden. We kijken terug op een geslaagde deal en zijn erg tevreden met de professionele begeleiding die wij hebben gekregen.”

Gert-Jan van Utrecht, opvolgend Managing Director, licht toe:
"In DCS hebben we een sterke en innovatieve partij gevonden. We zetten de werkzaamheden op dezelfde voet voort, zonder reorganisatie of significante veranderingen in de bedrijfsvoering, afgezien van het management. Wij kijken uit naar deze nieuwe fase en zijn enthousiast over de mogelijkheden om de positie van DCS te behouden en verder te versterken."

Door de overname is DCS ervan verzekerd dat de huidige sterke positie behouden blijft en het bedrijf een gezonde toekomst tegemoet gaat.

Ooms Makelaars Bedrijfshuisvesting adviseert samen met Hunt Corporate Finance bij verkoop Drecht Coating Services (DCS)
Dennis Dekker
Neem contact op met Dennis

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
Aangehuurd l ca. 18.000 m² buitenterrein te Raamdonksveer

Aangehuurd l ca. 18.000 m² buitenterrein te Raamdonksveer

Een internationale logistieke organisatie heeft ca. 18.000 m² aan verhard buitenterrein gehuurd in Raamdonksveer. Het terrein in Raamdonksveer zal worden gebruikt voor de opslag van...
Start ontwikkeling Delftseblok Rotterdam

Start ontwikkeling Delftseblok Rotterdam

Het voorstel Delftseblok is door de gemeente Rotterdam uitgekozen als winnaar van de openbare marktselectieprocedure Delftsestraat-West. Vier panden uit de Rotterdamse wederopbouwperiode worden...
Bekijk overzicht