Ooms Fit: 10 tips om tijdens het thuiswerken fit, gezond én blij te blijven. Bekijk alle video’s hier!

Ooms Fit: 10 tips om tijdens het thuiswerken fit, gezond én blij te blijven. Bekijk alle video’s hier!

In de videoserie Ooms Fit krijg je elke keer een tip om tijdens het thuiswerken gezond, fit en blij te blijven. Maria, personal trainer en marketeer bij Ooms, vertelt je onder andere wat gezonde tussendoortjes zijn, hoe je van je stramme spieren afkomt en waarom het zo belangrijk is om in contact te blijven met je collega’s.

Ze staan alle 10 op ons YouTube-kanaal in de afspeellijst ‘Ooms Fit’. Heb je de video’s gemist of wil je ze nog eens terugkijken? We hebben ze hieronder voor je op een rijtje gezet!

Ooms Fit 1: Simpele stretch voor het hele lichaam
Doordat je de hele dag achter je laptop zit, krijg je pijn in je nek, je schouders, onderrug, je benen.. Met het thuiswerken is dat misschien nog erger dan voorheen, omdat je werkplek niet optimaal is. Maar goed nieuws: het is heel makkelijk om van je stramme lijf af te komen. Namelijk door te stretchen!Ooms Fit 2: Wat zijn tips voor gezonde tussendoortjes?
Laten we eerlijk zijn: het is op sommige dagen gewoon heel moeilijk om al dat lekkere eten in die kast te negeren. Om trek en snaaien te voorkomen, is het goed om één of twee tussendoortjes per dag te eten. Het liefst tussen de grote maaltijden in. Maar wat zijn nou gezonde, makkelijke tussendoortjes die je altijd kan eten? Je ziet het in de video…

Ooms Fit 3: Thuiswerken en het huishouden lastig? Dit is de gouden tip!
Doordat we thuis werken, is de scheiding tussen werk en privé vager geworden. Je wordt ineens geconfronteerd met het huishouden tijdens het werk. De vaat op het aanrecht, de volle wasmand, de vieze ramen en eigenlijk moet je nog boodschappen doen. Zeker met een gezin kan het lastig zijn het huishouden te laten voor wat het is en je te focussen op je werk. De gouden tip is: maak een planning! Schrijf het uit of plan het in je hoofd. Op welke uren ben je aan het werk en welke momenten besteed je aan het huishouden? En natuurlijk heel belangrijk: hou je aan die planning. Deel het eventueel met je gezinsleden, zodat iedereen weet wanneer ze je met rust moeten laten. Op die manier ga je geen 100 dingen door elkaar doen en bewaar je de rust in je hoofd.

Ooms Fit 4: Korte workout voor thuis
Nu je thuis werkt, beweeg je veel minder. Ga maar eens na: geen loopje naar de auto of het OV, niet de trappen op op kantoor, geen lunchwandeling met je collega’s, ga zo maar door. Het lijken onbenullige bewegingen, maar ze zijn van grote invloed op hoe je spieren voelen.
Maak tussen het werk door een moment vrij voor beweging en je voelt je tien keer beter! Ook al lijkt het veel moeite en heb je ‘geen tijd’, bedenk dan dat je veel tijd bespaart op een dag, omdat je niet naar werk hoeft te reizen! Je hoeft niet eens sportkleding aan te trekken. Let’s go!

Ooms Fit 5: Stijve spieren door lang zitten? Gebruik dit trucje!
Zitten is eigenlijk een onnatuurlijke houding voor het menselijk lichaam. Wij horen namelijk rechtop te staan en daarop zijn alle mechanismen in ons lichaam gebouwd. Als je het grootste deel van de dag zittend doorbrengt, begrijp je wel dat dat negatieve invloed heeft op je spieren en gewrichten. En zelfs op je spijsvertering en je hormoonhuishouding.
Maar geen zorgen: uit onderzoek is gebleken dat als je elk zittend uur 2 minuten staat, je je lichaam al heel veel goed doet. Makkelijk toch? Ga elk uur een paar minuutjes staan of lopen en je hebt veel minder last van je spieren of van vermoeidheid.

Ooms Fit 6: Moe en suf gevoel in de middag? Dit is de oplossing!
Ken je dat? Je weet niet precies hoe het komt, maar je voelt je suf. Of misschien heb jij daar nooit last van, maar herken je dit wel: je drinkt een aantal bakken koffie op een dag, want dat heb je echt nodig. Rond 16 uur móet je iets eten, want dan wordt je altijd gaar. Af en toe wrijf je in je ogen, omdat ze prikken of moe zijn.
Het zijn allemaal de gevolgen van langdurig zitten en dat begint al na 1 uur zitten. Als je zit, daalt je hartslag meteen en vertraagd je bloedsomloop. Daardoor wordt er minder zuurstof door je lichaam rondgepompt en het gevolg is dat de spieren een gebrek aan zuurstof krijgen – waardoor afvalstoffen zich opbouwen in het lichaam. Daardoor krijg je een vermoeid gevoel en soms ook hoofdpijn of buikpijn. Gelukkig kun je dit heel eenvoudig voorkomen. In de video hoor je hoe.

Ooms Fit 7: Voel je beter door te ontbijten!
Veel mensen vinden dat ze geen tijd hebben om te ontbijten of hebben geen trek in de ochtend. Maar het is zo belangrijk om hoe dan ook iets te eten. Want je hebt de energie nodig om aan het werk te gaan. Ontbijt je niet, dan kan je op de dag last krijgen van vage klachten als vermoeidheid, hoofdpijn, buikpijn of… honger! Waardoor je in de middag juist weer te veel gaat eten en misschien wel aankomt.
Je hoeft niet veel of groots te ontbijten: een schaaltje yoghurt met wat muesli of fruit is prima. Of één of twee boterhammen met beleg. Verwen jezelf een beetje; je hebt nu toch meer tijd, doordat je thuis werkt! Geniet ervan!

Ooms Fit 8: 3 Tips om je sociale contacten te onderhouden
Om opgewekt en energiek te blijven is sociaal contact essentieel! Voorheen ging dat vanzelf: een praatje bij de koffieautomaat, met elkaar een rondje lopen, even kletsen over het weekend… Maar dat is nu anders, omdat we niet meer op kantoor werken. Vergeet niet hoe belangrijk deze contactmomentjes zijn voor je gemoedstoestand. Nu moet je ze actief creëren en dat doe je met deze 3 tips!

Ooms Fit 9: Moe en suf van het binnen zitten? Haal een frisse neus!
Voorkom dat je om 17 uur denkt: wow, ik zit al de hele dag in deze stoel op deze plek. Het is niet gezond voor je lijf én niet voor je brein. En dat heeft allebei direct invloed op je werkprestatie. Dus ga naar buiten! De frisse lucht, de wind, de bomen en het licht zorgen voor een natuurlijke opfrisser. Het is wetenschappelijk aangetoond dat we ons rustiger en beter voelen als we elke dag even buiten zijn geweest. Daarbij versterkt het je immuunsysteem! Waardoor je minder vatbaar bent voor bacteriën en virussen. Dus niet moeilijk doen: sta op, trek je jas aan en loop naar buiten.

Ooms Fit 10: Komen de muren thuis op je af? Gebruik deze 3 tips!
Deze tijd brengt stress en onzekerheid met zich mee, zelfs voor de koele kikkers onder ons. Het thuiswerken is niet altijd leuk: je mist je collega’s, soms werkt het systeem op je laptop ineens niet meer, zijn mensen onbereikbaar en komen de muren op je af. Maak het zo comfortabel mogelijk voor jezelf en hou je hoofd koel! Dat doe je met deze 3 tips…

Deze website maakt gebruik van cookies

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over jouw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die je aan ze hebt verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van je gebruik van hun services.

Meer informatie