Oktober woonmaand: Is dit het moment voor een nieuwe bank?

Oktober woonmaand: Is dit het moment voor een nieuwe bank?

Geschreven door Leonie de Wit op 12 oktober 2021

Behalve dat de herfst is aangebroken, betekent de maand oktober ook nog iets anders. Het is namelijk woonmaand. De lievelingsmaand voor iedereen die zich met interieur bezighoudt. Zo zijn er verschillende kortingsacties en kun je inspiratie opdoen in de nieuwe interieurmagazines. Is het niet tijd voor een nieuw bankstel?

De dagen worden korter en we willen weer meer binnen zitten, hét moment dat we ook weer extra aandacht hebben voor ons interieur. De oktober woonmaand is een begrip en kun je zien als de start van het woonseizoen.

Nieuwe bank

Er zijn nu veel acties en kortingen in de woonmaand, dus het is zeker een goed idee om nu je slag te slaan. Winkels maken ruimte voor de nieuwe collecties, waardoor meubels uit oudere collecties en ook showroommodellen met hoge kortingen weggaan, soms zelfs met een prijsreductie van 70 tot 80 procent.

Trends

Banken zijn er in alle soorten en maten. Zoek je een plofbank, hoekbank, slaapbank of een leren bankstel? Als je goed weet aan welke wensen jouw bank moet voldoen dan is het vrij gemakkelijk om de ideale bank te vinden. Of toch niet? Er zijn namelijk zoveel stijlen en kleuren. De trends van nu? Wij hebben ze voor je opgezocht.

De beige bank

Een beige bank staat rustgevend in je interieur. De kleur beige heeft namelijk van nature een rustgevende werking. Waarom dat is? Beige is een kleur die vaak wat meer op de achtergrond blijft. Het is niet overheersend en wordt dan ook vaak als basis gebruikt. Door de kleur op de voorgrond te zetten, geef je je hele woonkamer een fijne rustige uitstraling.


Bron: Westwing

Een bank met ronde vormen

De tijd van de standaard hoekige banken is voorbij. Een nieuwe trend is dan ook de bank met ronde vormen! Zo’n bank zit niet alleen heerlijk, maar voegt ook zachtheid toe aan het interieur. En omdat het de trend van nu is, is het niet moeilijk om een mooi exemplaar te vinden.

Bron: Westwing

Ken je klassiekers: de togo

De hoe? Denk je nu misschien. Yes, de Togo. Misschien kende je deze klassieker nog niet van naam, maar heb je ‘m weleens voorzien komen. Deze bank is terug van weggeweest.

Je ziet deze lage loungebank dan ook vaak bij influencers, designwinkels en bij interieurliefhebbers terug, terwijl ie toch al bijna vijftig jaar oud is.

Bron: vtwonen

Nieuwe bank kopen met korting?

Ga je verhuizen of ben je gewoon helemaal uitgekeken op je bankstel na een periode van bankhangen in de pandemie? Wij zetten een aantal fijne banken voor je op een rij, die je nu met korting shopt.

https://loods5.nl/product/16111/3-zitsbank-rodeo-velvet/40026

https://www.montel.nl/006828021103000/montel-viano.html

https://shop.vtwonen.nl/product/zuiver-summer-3-zitsbank/456975/

Meer weten over dit onderwerp?

Terug naar overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie