Met deze tips zorg je voor een onweerstaanbare woningpresentatie

Geschreven door Leonie de Wit op 16 oktober 2023

In een tijd waarin de vastgoedmarkt volop in beweging is, wordt de kunst van het presenteren van je woning van cruciaal belang. Het is namelijk niet langer voldoende om simpelweg een huis te koop aan te bieden, je moet ervoor zorgen dat jouw huis er buitengewoon aantrekkelijk uitziet tijdens een bezichtiging. Dit is de sleutel tot het aantrekken van potentiële kopers en het maximaliseren van de waarde van jouw woning. Maar hoe bereik je dit? Wat zijn de geheimen van een onweerstaanbare woningpresentatie?

Begin bij het begin
Je wil dat potentiële kopers zich direct thuis voelen, zonder dat ze het gevoel krijgen dat ze bij je op bezoek zijn. Creëer daarom zoveel mogelijk rust in huis door overbodige spullen weg te halen. Loop voor de bezichtigingen nog even door het huis om de boel recht te trekken en de laatste losse spullen op te ruimen. Het is niet nodig om het huis leeg te halen. Kijkers houden niet van een kaal en kil huis. Laat dus zeker nog enkele neutrale accessoires staan, zoals planten en kaarsen. Probeer het huis er net zo uit te laten zien als op de foto’s. Herkenning geeft een positief gevoel.

Geef een realistisch beeld van je huis
Met een mooie fotoserie lok je waarschijnlijk meer bezichtigingen uit, maar je wil daar niet te ver in gaan. Je wil niet dat mensen teleurgesteld worden als ze jouw huis bezichtigen. Dat betekent niet dat je geen mooie foto’s kunt maken. Maar houd het realistisch. Rotzooi, viezigheid en onnodige spullen kun je weghalen. Ook een grote plant, die wellicht net teveel ruimte inneemt, kun je (tijdelijk) een andere plek geven. Het is wel belangrijk om de kamers ruimtelijk te houden, voor zover dat mogelijk is.

Achterstallig onderhoud woning
Een wandje verven is vooral een kwestie van smaak en zal weinig uithalen. Eén van de meest in het oog springende onderhoudswerkzaamheden is vooral het schilderwerk aan kozijnen en ander houtwerk. Het kan lonen om een schilder te laten komen, voordat je je woning te koop zet. Ook het repareren van lekkende daken, het verwijderen van schimmelvlekken en het vervangen van die kapotte kraan kunnen geen kwaad. En niet onbelangrijk, het wegwerken van achterstallig onderhoud is een van de weinig dingen die je wél lastminute kunt regelen voordat je huis in verkoop gaat.

Laatste moment investeringen
Het is misschien wel het eerste wat in je opkomt. En het is geen gekke gedachte: een mooie keuken kan gunstig zijn voor de verkoop van de woning. Het maakt de woning instapklaar, oftewel turn-key bij het verkopen van je huis. Het is echter wel een kwestie van smaak. Het kan zomaar zo zijn dat jouw droomkeuken er direct uit gesloopt zal worden door een volgende bewoner. Wanneer jouw keuken of badkamer ernstig verouderd is, is het wel een goede optie. Kies in dit geval wel altijd voor een neutrale keuken (of badkamer) en laat je niet leiden door trends.

Advies nodig?
Wil jij je woning verkopen en je huis optimaal voorbereiden? We helpen je er graag bij. Vraag een gratis waardebepaling aan met een van onze makelaars. Met Ooms Makelaars haal jij het meeste uit jouw verkoop.

Met deze tips zorg je voor een onweerstaanbare woningpresentatie
Leonie de Wit
Neem contact op met Leonie

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
Leer Yorick Schipper kennen, Commercieel Medewerker bij Ooms Makelaars

Leer Yorick Schipper kennen, Commercieel Medewerker bij Ooms Makelaars

Even voorstellen… In deze rubriek stellen we graag werknemers aan je voor die nieuw zijn bij Ooms óf gewisseld zijn van functie binnen de organisatie. Wie zijn ze, wat zijn...
Leer Emma Vizee kennen, Content Marketeer bij Ooms Makelaars

Leer Emma Vizee kennen, Content Marketeer bij Ooms Makelaars

In deze rubriek stellen we graag werknemers aan je voor die nieuw zijn bij Ooms óf gewisseld zijn van functie binnen de...
Bekijk overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over jouw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die je aan ze hebt verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van je gebruik van hun services.

Meer informatie