Leer Marije van Dongen kennen, frontoffice medewerker bij Ooms

Leer Marije van Dongen kennen, frontoffice medewerker bij Ooms

Geschreven door Leonie de Wit op 19 oktober 2021

Even voorstellen…
In deze rubriek stellen we graag werknemers aan je voor die nieuw zijn bij Ooms óf gewisseld zijn van functie binnen de organisatie. Wie zijn ze, wat zijn hun ambities en waarom kozen ze voor Ooms? Je leest het hier!

Deze keer Marije van Dongen. Marije is op 1 oktober aan de slag gegaan als frontoffice medewerker bij Ooms Makelaars in Dordrecht. ‘Bij de eerste kennismaking had ik al meteen het gevoel dat ik erg welkom was, en dit gevoel werd alleen maar bevestigd in het verdere verloop van het sollicitatieproces.’

Wie ben je?

Mijn naam is Marije van Dongen. Ik ben 28 jaar en geboren en getogen in Dordrecht. Sinds 2 jaar woon ik op mezelf in een leuk appartementje in Dordrecht. In mijn vrije tijd ga ik graag een hapje eten of een drankje drinken met vriendinnen. Verder ben ik regelmatig te vinden in het tuincentrum of op de woonboulevard om nieuwe accessoires of plantjes te shoppen voor mijn huisje.

Hoe ben je in dit vak terecht gekomen?

Voorheen heb ik altijd in de retail gewerkt, maar ik merkte dat ik vastliep qua ontwikkeling en uitdaging. Na een traject gevolgd te hebben met een loopbaancoach, kwam ik erachter dat een baan waarbij ik het sociale aspect kan combineren met het administratieve, perfect bij mij zou passen. In het verleden heb ik een opleiding gevolgd als kleur- en interieuradviseur en mijn interesse voor huizen is altijd blijven hangen. Toen ik deze vacature bij Ooms tegenkwam heb ik daarom meteen gesolliciteerd.

Waarom Ooms?

Ooms is een zeer klantvriendelijke dienstverlener en zo worden niet alleen de klanten maar ook de medewerkers behandeld. Bij de eerste kennismaking had ik al meteen het gevoel dat ik erg welkom was, en dit gevoel werd alleen maar bevestigd in het verdere verloop van het sollicitatieproces. Daarnaast investeren ze bij Ooms veel in jonge medewerkers en is er alle ruimte voor persoonlijke ontwikkeling.

Wat is je ambitie in je nieuwe functie?

Klant- en servicegericht werken heeft bij mij hoge prioriteit en ik hoop de klanten van Ooms naar alle tevredenheid te kunnen helpen. Daarnaast haal ik energie uit het ontzorgen van een ander bij de uitvoering van zijn of haar werkzaamheden en hoop ik een goede ondersteuner te zijn van de makelaars.

Wat is jouw motto / slogan met betrekking tot het werk wat je doet?

Samen met al mijn Ooms collega's, ga ik ervoor!”

Meer weten over dit onderwerp?

Terug naar overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie