Leer Lisette Neef kennen, Commercieel Medewerker Wonen bij Ooms

Leer Lisette Neef kennen, Commercieel Medewerker Wonen bij Ooms

Geschreven door Leonie de Wit op 12 mei 2022

Even voorstellen…
In deze rubriek stellen we graag werknemers aan je voor die nieuw zijn bij Ooms óf gewisseld zijn van functie binnen de organisatie. Wie zijn ze, wat zijn hun ambities en waarom kozen ze voor Ooms? Je leest het hier!

Deze keer Lisette Neef. Lisette is op 3 mei bij ons aan de slag gegaan als Commercieel Medewerker Wonen bij Ooms Makelaars in Schiedam/Vlaardingen. ‘Ooms straalt gezelligheid uit met veel ruimte voor initiatief en ontwikkeling. Een grote makelaar met flink wat expertise. Je merkt dat het persoonlijk contact echt voorop staat.’

Wie ben je?
Ik ben Lisette Neef, 35 jaar. Op 3 mei 2022 ben ik begonnen bij Ooms. Ik woon samen met mijn dochter Lara (8 jaar) in Spijkenisse. In mijn vrije tijd onderneem ik graag leuke dingen met mijn dochter, vriendinnen en familie. Daarnaast houd ik van reizen, dagjes weg, interieurstyling, koken en lekker eten!

Hoe ben je in dit vak terecht gekomen?
Na het afronden van mijn toeristische opleiding ben ik een hele andere weg ingeslagen en gestart binnen de advocatuur, dus iets compleet anders. Ik ben daar begonnen als secretaresse en ik heb mezelf uiteindelijk ontwikkeld tot marketingmedewerker. Daarna heb ik nog even de switch gemaakt naar het toerisme en de gezondheidszorg. Op de achtergrond heeft mijn ambitie om in de makelaardij te werken altijd al gespeeld. Ik ben gek op alles wat met huizen en inrichting te maken heeft en ben daar ook veel mee bezig. Mede door de corona periode heb ik dit jaar de stap genomen om van mijn passie werkelijkheid te maken en te solliciteren bij Ooms. Nu mag ik mensen helpen bij misschien wel de belangrijkste beslissing in hun leven, namelijk het kopen van een huis. Ik heb er super veel zin in!

Waarom Ooms?
Ooms straalt gezelligheid uit met veel ruimte voor initiatief en ontwikkeling. Een grote makelaar met flink wat expertise. Je merkt dat het persoonlijk contact echt voorop staat.

Wat is je ambitie in je nieuwe functie?
Ik vind het belangrijk om echt te luisteren naar klanten, met frisse energie aan het werk te zijn en een open en duidelijke communicatie te hebben. Ik hoop zoveel mogelijk uit handen te kunnen nemen, waardoor het aankoop/verkoopproces snel en soepel, maar vooral persoonlijk verloopt.

Wat is jouw motto/slogan met betrekking tot het werk dat je doet?
Ik zie het als een uitdaging om samen met ons team het uiterste te behalen en hiermee volledig aan de woonwensen van de klant te voldoen!

Meer weten over dit onderwerp?

Terug naar overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie