Natuurlijk Stads: Je eigen verborgen wereld middenin de grote stad

“De nieuwsgierigheid die zo’n plek met zich meebrengt boeit me. Het idee dat daar een hele eigen wereld is – dat er achter een woning bijvoorbeeld ineens een enorme tuin ligt…”
-Rogier Mentink

Loop of fiets langs de Charloisse Lagedijk en het is alsof je vanuit de stad zo het platteland op komt. De dijkhuisjes, oude boerderijen en het schilderachtige landschap geven meteen een sfeer van rust en ruimte. Terwijl het roerige Rotterdam met haar gezellige bedrijvigheid vlakbij is. Een uniek stukje Rotterdam waar Natuurlijk Stads, één vrijstaande woning en veertien twee-onder-een-kapwoningen, in ontwikkeling is. Authentieke woningen vol in het groen, op een plek die je gerust ‘een eigen verborgen wereld’ zou kunnen noemen…

Als kleine jongen fietste Rogier Mentink, architect bij Kuiper Compagnons, al eens met zijn vader langs deze plek. Toen al ervaarde hij de omgeving als indrukwekkend; vanuit de drukte word je plots omarmt door de vredigheid van het boerenland, en dat nog binnen de snelweg. Niet had hij kunnen denken dat hij vele jaren later aan de tekentafel de serie woningen zou ontwerpen voor Natuurlijk Stads. Met nog steeds de fascinatie voor deze plek. Rogier Mentink: “De omgeving van Natuurlijk Stads is vanaf het begin mijn inspiratie geweest. Het ligt benedendijks en vanaf de weg kun je niet goed zien wat daar nu precies is. De nieuwsgierigheid die zo’n plek met zich meebrengt boeit me. Het idee dat daar een hele eigen wereld is waar je als voorbijganger niet bij kan komen. Dat er achter een woning ineens een enorme tuin ligt, bijvoorbeeld. Dat prikkelt, het schept een verwachting.”

Eenheid met een eigen identiteit
Het zijn onder meer de tuinen die reden geven om Natuurlijk Stads te ontdekken. Deze zijn namelijk tot wel 35 meter diep! Wat ongekend is in een stad als Rotterdam. Rogier Mentink: “Maar naast de grote buitenruimte, is ook de eigenheid van de woningen bijzonder. Elke woning is anders, ook al zie je dat ze door dezelfde personen zijn ontworpen. De daklijnen en dakkapellen komen bijvoorbeeld steeds terug. Dat hebben we bewust gedaan, want daardoor ontstaat er eenheid en rust. Maar de kozijnen zijn van elk huis anders en we hebben heel veel aandacht besteed aan de bouwstenen: verschillende kleuren en structuren – het geeft een authentieke en rustieke uitstraling.”

Authenticiteit vind je niet alleen in bestaande bouw
Zoek je naar een authentieke woning buiten de stad, bijvoorbeeld een mooi dijkhuis of voormalige boerderij, dan kijk je waarschijnlijk vooral naar bestaande bouw. Terwijl dit energiezuinige en duurzame nieuwbouwproject dan zeker ook interessant is. “Nieuwbouw mist soms een stukje karakter, daarom kijken mensen die daar naar op zoek zijn niet snel naar dit soort projecten. Maar Natuurlijk Stads heeft die eigenheid wél.”, zegt Rogier Mentink. “Het zijn redelijk traditionele woningen, wat past op deze locatie, maar wel met iets eigentijds. Je mag best zien dat het 21ste eeuw bebouwing is. En dat binnen een boerenlandomgeving, vlakbij de stad is gewoonweg uniek. Het beste van alle werelden bij elkaar.”, aldus de architect.

Nieuwbouw op het platteland
De vrijstaande woning en twee-onder-een-kapwoningen bieden een paradijsje in het groen, dichtbij alle faciliteiten van de grote stad. Op 169 tot 178 m² oppervlak leef je op het platteland in Rotterdam in een luxe en gloednieuw pand met veel aanpassingsmogelijkheden om jouw huis naar eigen wens in te delen. Denk bijvoorbeeld aan een werkplek of een gastenverblijf.
De bouw van dit project zal in het eerste kwartaal van 2021 starten, waarna de bouwtijd circa 1 jaar zal zijn. Kijk snel op www.natuurlijkstads.nl voor alle informatie of neem contact op met Ooms Makelaars via rotterdam@ooms.com of 010 – 424 88 88.

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
Q&A huizenjacht met Rick en Mignon - Deel 1

Q&A huizenjacht met Rick en Mignon - Deel 1

Dit zijn Mignon en Rick. Dit jonge stel is woonachtig in Poortugaal, samen met hun 8-jarige dochter Puck en hond...
De Woonbeurs Rotterdam 2024 was een succesvol evenement!

De Woonbeurs Rotterdam 2024 was een succesvol evenement!

Afgelopen weekend was het weer tijd voor De Woonbeurs in het WTC-gebouw in Rotterdam. Dé beurs waar je alles vindt wat je nodig hebt om van jouw droomwoning werkelijkheid te...
Bekijk overzicht