Is oversluiten mogelijk bij premieverhoging AOV?

Geschreven door Leonie de Wit op 24 oktober 2022

Veel ondernemers hebben bericht ontvangen over een premieverhoging voor de arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV). De eerste verzekeraar heeft inmiddels aangegeven dat de premie op de bestaande portefeuille wordt verhoogd. De verwachting is dat er meer verzekeraars gaan volgen. Wellicht kan oversluiten dus interessant zijn.

Bij een arbeidsongeschiktheidsverzekering geldt vaak dat je ook tussentijds kunt oversluiten naar een andere verzekeraar nadat de verzekering een jaar heeft gelopen. Je hoeft dus niet tot het eind van het jaar te wachten om te besparen op de premie.

Besparen op je AOV
Wellicht is dit ook het moment om direct kritisch naar de verzekering te kijken. Heb je inmiddels vermogen en reserves opgebouwd? Bepaal dan welke periode je zelf kunt overbruggen en overweeg een langere eigen risico termijn, een lagere eindleeftijd of bespaar op de indexatie van de polis. Kijk ook eens naar de hoogte van het verzekerde bedrag. Door kritisch te kijken naar de AOV verzekering, kun je wellicht besparen. Wist je dat de premie die je voor een AOV betaalt fiscaal aftrekbaar is

Controleer of alles klopt
Wisseling in jouw zakelijke of privé situatie? Uit ervaring weten wij dat het belangrijk is om periodiek te kijken of jouw AOV nog in overeenstemming is met je persoonlijke situatie. Het is mogelijk dat veranderingen zoals jouw inkomenssituatie, uitgavenpatroon of wensen, van invloed zijn op jouw AOV.

Heb je vragen?
Benieuwd of het interessant is om over te sluiten? Past jouw huidige AOV verzekering nog bij jouw situatie? Onze adviseurs bekijken graag de mogelijkheden. Dat is het fijne van een Financieel Adviseur bij Ooms Financieel Adviseurs, die kun je hier altijd voor benaderen. We adviseren je graag.

Is oversluiten mogelijk bij premieverhoging AOV?
Wendy Denk
Neem contact op met Wendy

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
Bescherm je Digitale Leven: Opkomst van Verzekeringen tegen Cybercriminaliteit voor Particulieren

Bescherm je Digitale Leven: Opkomst van Verzekeringen tegen Cybercriminaliteit voor Particulieren

Langzaam maar zeker neemt het aantal verzekeringsmaatschappijen toe dat het ook voor particulieren mogelijk maakt zich te verzekeren tegen online criminaliteit....
Elektrische Fietsen en Aansprakelijkheid: Wanneer zijn ouders aansprakelijk voor opgevoerde elektrische fiets?

Elektrische Fietsen en Aansprakelijkheid: Wanneer zijn ouders aansprakelijk voor opgevoerde elektrische fiets?

Als fietser kan je betrokken raken bij een ongeval. Wanneer anderen schade lijden door dat ongeval en het ongeval is jouw schuld dan zal je ook de schade van...
Bekijk overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over jouw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die je aan ze hebt verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van je gebruik van hun services.

Meer informatie