In ontwikkeling: ‘De Kapel’, origineel en rustig wonen in een verrassend object

In ontwikkeling: ‘De Kapel’, origineel en rustig wonen in een verrassend object

“Het wordt een fantastische combinatie van historische architectuur, ruimte, stijl, vormgeving en schoonheid.” - Scheurwater

In het monumentale pand uit 1932 aan de Breitnerstraat wordt ‘De Kapel’ gerealiseerd. Vier uitzonderlijke woningen met elk een geheel eigen identiteit. We spraken ontwikkelaar Bas Scheurwater van Cortile Invest: “De hoogte van de ruimtes is indrukwekkend. Vanuit je bed kijk je 10 meter omhoog de nok in. Met het zonlicht dat door het glas in lood raam de kamer in schijnt, is het elke dag bijzonder wakker worden.”

Samen met zijn compagnon vond Bas Scheurwater een verborgen schat achter de karakteristieke gevel met gele bakstenen. Scheurwater: “We wonen allebei in de buurt, maar hadden geen idee wat er achter die gevel schuilging. We zijn er gaan kijken en waren er stil van: de ruimtelijke beleving is ongekend!” Meteen zagen de ontwikkelaars de mogelijkheid om er woningen te realiseren, vooral voor mensen die van unieke objecten houden. De historische waarde spreekt direct aan: helaas zijn dit soort prachtig oude gebouwen schaars in Rotterdam, maar hier aan de Breitnerstraat is de geschiedenis zichtbaar blijven staan.

Plafonds van 5 tot 12 meter hoog
De compagnons gingen op zoek naar een architect die hen kon helpen hun ideeën in beeld te brengen en ze kwamen terecht bij Foam Architecten. Met hen als kartrekker ontwierpen ze de vier appartementen. Scheurwater: “Het wordt een fantastische combinatie van historische architectuur, ruimte, stijl, vormgeving en schoonheid.”
Het behoud van de originele elementen naast de moderne vormgeving maken de woningen verrassend. “De authentieke waarde van het pand blijft in tact. Niet alleen omdat we dat zelf willen, maar ook omdat het wordt beschermd vanuit de gemeente, omdat ‘De Kapel’ een gemeentelijk monument is.” De biechtstoelen, wijwaterbakjes en de kruizen zijn er nog. Lopend door de woning vind je steeds weer nieuwe elementen die je verwijzen naar de gebruiksgeschiedenis. Scheurwater: “Het is gedurfd qua vormgeving. De originaliteit van de appartementen is waarom je in ‘De Kapel’ wilt wonen. Zo heb je in één van de woningen bijvoorbeeld je zithoek op podiumniveau of de keuken op het altaar. In een ander appartement is een entresol met veel glas rondom, waardoor je ondanks de verschillende ruimtes, toch de openheid en de enorme hoogte behoudt.”

Op de vraag of Scheurwater zelf in één van de appartementen in ‘De Kapel’ zou willen wonen, antwoordt hij volmondig ja. “Ik heb het zelfs overwogen, want het is zo’n bijzonder project. Binnen vijf minuten sta je op het Binnenwegplein, het Museumpark is om de hoek en onder andere vanwege de grote balkons en tuinen is het ook een mooie plek om met kinderen te wonen. Daarbij heb je je eigen parkeerplekken achter het gebouw. Dat is een groot voordeel.” Aan die achterkant grenzen de tuinen van de 39 appartementen die ook bij het complex horen en reeds bewoond zijn. De goed onderhouden en gezellige binnenplaats verraadt dat er een betrokken gemeenschap woont: mensen die in alle rust in goede harmonie leven met elkaar, in een historisch stukje Rotterdam.

Bent u geïnteresseerd in een van de woningen in ‘De Kapel’?
Kijk voor alle impressies en meer informatie per appartement op https://bit.ly/332x4Os. Voor al uw vragen kunt u contact opnemen met makelaar Daniel Stout via dekapel@ooms.com of bel naar 010 – 424 88 88. Oplevering is in overleg.

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie