In gesprek met... Sander Lenselink

In deze rubriek spreken we allerlei verschillende mensen die op een manier verbonden zijn aan één van de projecten van Ooms. Zij vertellen hun persoonlijke verhaal en beleving omtrent een woning, kantoorpand of winkellocatie waar zij intrekken of die ze verlaten.

Deze keer spraken we Sander, die met zijn gezin verhuisde naar de overkant van de straat. Ze toverden hun nieuwe huis aan de Bosboomlaan in Schiedam om naar een eigen droomplek.

Samen met mijn vrouw Hannah woonde ik rond 2006 in een niet-stricte woongemeenschap in Rotterdam. Dat was echt super en had veel voordelen, zoals de gigantische tuin die we met z’n allen onderhielden. Toch wilden we na een tijd weer iets voor onszelf. Hannah was net afgestudeerd en ik kreeg de kans om aan de slag te gaan als chef-kok. Als starters was Rotterdam nog net te duur voor ons. We wilden namelijk heel graag een tuin en het liefst een jaren dertig woning. Na lang zoeken kwamen we uit in Schiedam. Ons oog viel op een stadsappartement op de Burgemeester Knappertlaan, op de begane grond met een dubbele tuin. Alles wat we wilden!

Inmiddels zijn we aardig gesetteld in het Schiedamse en zijn we onze woning op de Burgemeester Knappertlaan uitgegroeid, met twee kinderen. Ook moeten zij steeds een drukke straat oversteken naar hun speelplek, wat we geen prettig idee vinden. Maar de wijk past nog wel goed bij ons. Het liefst verhuisden we naar de overkant van de straat…

Echter konden wij niet zo makkelijk ons huis verkopen en verhuizen. Steeds meer Rotterdammers trokken naar Schiedam, dus de huizenprijzen rezen de pan uit. Wij waren zo’n stel dat meer dan modaal verdient, maar alsnog geen huis kon kopen. Maar we bleven zoeken en zagen heel veel huizen aan onze neus voorbij gaan in Schiedam. Hannah hield goeie moed, maar bij mij was de moed in mijn schoenen gezakt.

Toen was er opeens een huis te koop op de Bosboomlaan. Laagbouw uit 1937 op steenworp van ons huis en aan het park. We deden een bod, maar ik zag de woning in gedachte al aan iemand anders toegewezen worden. Ik zat er naast! Eindelijk trokken wij aan het langste eind, maar we moesten wel opschieten met de financiering, want het was eind november en vanwege de feestdagen kon er een hiaat ontstaan om alles rond te krijgen. Bovendien moesten wij ook ons huis aan de ‘BK-laan’ nog verkopen. Gelukkig werden we heel goed geholpen door Ooms Makelaars, met name door Martijn en Alexander.

Martijn wees mij er bijvoorbeeld op dat we hadden aangegeven geen bouwkundigrapport te willen. Dat was een fout van mij: in alle haast had ik het verkeerde vakje aangevinkt. Ik was bang dat dit voor vertraging zou zorgen – wat we nu niet konden gebruiken. Maar dankzij Martijn, die zich als een goede mediator heeft opgesteld, was het gelukkig geen probleem. In diezelfde week moest ook nog de verkoop voor ons oude huis geregeld worden. Wat fijn dat bij Ooms alles onder één dak kan, zowel als kopende en verkopende partij. Dat heeft een hoop zorgen gescheeld.

Na twee kijkdagen bij ons huis aan de ‘BK-laan’ waren er al verschillende biedingen binnen, waarvan zelfs enkele ver boven onze verwachting. We konden niet geloven dat alles op zo'n tempo goed bij elkaar kwam en het ging lukken om te verhuizen naar de overkant van de straat! Het huis is licht en we hebben het helemaal eigen gemaakt. De kinderen rennen in en uit met de buurtkinderen en mijn dochter hoeft gelukkig niet meer de drukke straat over om in het park te kunnen spelen. Sinds wij op de Bosboomlaan wonen is ons levensgeluk zo groot geworden.

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
Leer Richard Berkhout kennen, Verhuurmakelaar bij Ooms Makelaars

Leer Richard Berkhout kennen, Verhuurmakelaar bij Ooms Makelaars

Een voorstellen... In deze rubriek stellen we graag werknemers aan je voor die nieuw zijn bij Ooms óf gewisseld zijn van functie binnen de organisatie. Wie zijn ze, wat...
Leer Yorick Schipper kennen, Commercieel Medewerker bij Ooms Makelaars

Leer Yorick Schipper kennen, Commercieel Medewerker bij Ooms Makelaars

Even voorstellen… In deze rubriek stellen we graag werknemers aan je voor die nieuw zijn bij Ooms óf gewisseld zijn van functie binnen de organisatie. Wie zijn ze, wat zijn...
Bekijk overzicht