In gesprek met... familie Tol van Casand

In gesprek met... familie Tol van Casand

In deze rubriek spreken we allerlei verschillende mensen die op een manier verbonden zijn aan één van de projecten van Ooms. Zij vertellen hun persoonlijke verhaal en beleving omtrent een woning, kantoorpand of winkellocatie waar zij intrekken of die ze verlaten.

Deze keer spraken we Amanda over haar besluit om van Capelle aan den IJssel naar Rotterdam te verhuizen. Zij betrekt met haar man en dochter een van de appartementen in het exclusieve CasaNova.

“Waarom gaan jullie verhuizen als je zo mooi woont?”, is een vraag die wij vaak te horen krijgen. En dat begrijp ik heel goed, want het huis waar we nu wonen aan de Trompstraat in Capelle aan den IJssel is prachtig. Het heeft enorm veel ruimte, een grote tuin en ligt in een hele fijne buurt met lieve buren. We gaan dan ook niet weg omdat we het huis niet meer leuk vinden. Sterker nog, we houden van het huis!

Maar… de stad lonkt. Voordat onze dochter geboren werd woonden mijn man en ik al in het geweldige Rotterdam. Het is de stad waar we beiden zijn geboren en naar school zijn gegaan. Toen we besloten om een kindje te krijgen zijn we naar Capelle aan den IJssel verhuisd. Daar wonen onze ouders en kun je lekker buiten spelen als kind, zo dachten wij. En dat klopt: onze dochter heeft een vrije en veilige tijd gehad in de Trompstraat en de buurt waar zij is opgegroeid.
In onze jaren in Capelle waren we alsnog vaak in Rotterdam te vinden. Ik voor mijn werk en in onze vrije tijd zijn we er ook heel graag. We gaan er een hapje eten, wandelen door de stad of halen een ijsje op de Meent. Rotterdam heeft ons nooit losgelaten.

Steeds vaker doorzocht ik Funda; in de stiekeme hoop een woning voor ons drietjes te vinden. Op 5 december 2019 zag ik het fantastisch project CasaNova. Ik was op slag verliefd! Het prachtige gebouw, de vele faciliteiten en de perfecte locatie. Middenin Rotterdam, maar nog steeds dichtbij onze ouders in Capelle, want vanaf het Maritiem District rijden wij zo naar ze toe! En direct uit onze eigen garage, nota bene. Wat een luxe om dat te hebben in de grote stad. Ik nam mijn man en dochter mee naar het kantoor van Ooms om het project door te nemen. Gelukkig waren ook zij meteen verkocht!


Ons prachtige huis aan de Trompstraat verlaten we met een lach en traan. Het gehele traject van aankoop en verkoop is prettig verlopen en we hebben erg veel zin in dit nieuwe avontuur met z’n drietjes! Maar er is ook weemoed: we gaan het oude huis vast en zeker missen. Van een authentieke jaren 30 woning naar een hypermodern gebouw in Rotterdam: groter konden de verschillen niet zijn. Maar het past perfect bij de fase van ons leven. Naar mijn werk hoef ik nog maar een klein stukje te fietsen en ons kindje is inmiddels een tiener. Wie wil er nou niet midden in deze prachtige stad opgroeien!

We zijn al flink bezig met ‘ontspullen’. Van een vrijstaande woning naar een appartement vraagt erom kritisch te kijken naar de meubels. Wat beslist wél mee gaat naar CasaNova is de antieke tafel van mijn schoonouders. Deze hebben zij ooit in de auto meegenomen uit Engeland. Een meubelstuk met een verhaal, net als de stad Rotterdam! Als zij kon praten…

Deze website maakt gebruik van cookies

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over jouw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die je aan ze hebt verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van je gebruik van hun services.

Meer informatie