Huizenprijzen dalen naar verwachting voorlopig nog niet

Huizenprijzen dalen naar verwachting voorlopig nog niet

Volgens een onderzoek van Funda is het onwaarschijnlijk dat de huizenprijzen op korte termijn gaan dalen. De huizenzoeksite stelt bezoekers sinds kort vragen over hoe zij denken over de huidige markt. Daaruit kwam naar voren dat in oktober 85% van de ondervraagden de huidige koopmarkt ongunstig vindt. Als voornaamste redenen werd genoemd: hoge prijzen en weinig aanbod.

Toch blijft de vraag hoog en zijn mensen nog steeds bereid een woning aan te kopen. "Het is echt heel opvallend dat ondanks dit ontbrekende vertrouwen, de coronacrisis en de sterke economische gevolgen er toch meer mensen van plan zijn een woning te kopen", zegt Quintin Schevernels, CEO van Funda. In oktober zagen zij een stijging van het aantal woningzoekers ten opzichte van september. Funda benadrukt dat dit onderzoek niet representatief is voor Nederland, maar wel de trends op de woningmarkt weergeeft.

Eerder schreven we al dat de huizenprijzen in het derde kwartaal van 2020 hoger waren dan ooit. In vergelijking met hetzelfde kwartaal vorige jaar, kwam de gemiddelde verkoopprijs 11,6% hoger uit. Het aanbod van woningen nam kort flink toe, maar werden net zo snel weer verkocht. Halverwege het derde kwartaal stonden er ongeveer 28.000 woningen te koop bij NVM-makelaars. Historisch laag, noemde Lana Gerssen het, voorzitter van de vakgroep Wonen bij NVM. “Voorspellingen voor het nieuwe jaar zijn moeilijk te doen, maar met de kennis van nu, moet er heel wat gebeuren voordat er wat wil veranderen”.

De koopmarkt is krap, maar de verkoopmarkt daarentegen floreert. Volgens het trendonderzoek van Funda zegt 85% van de bezoekers in oktober dat zij het een gunstige verkoopmarkt vinden, omdat woningen snel verkocht worden en je een goede prijs krijgt voor je huis.

Denk je aan verhuizen?
Neem dan contact op met de erkende makelaar van Ooms. Hij of zij helpt je in het maken van goede beslissingen, zodat je het meeste voordeel behaalt. Zo ben je niet alleen snel van je huidige woning af, maar kun je ook je nieuwe huis zo snel mogelijk betrekken. Plan een af spraak in via de website of bel naar 010 – 424 88 88.

Bron: nos.nl

Meer weten over dit onderwerp?

Terug naar overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie