Huizenkopers bieden gemiddeld 4.750 euro boven getaxeerde waarde woning

Geschreven door Robbin Kroesbergen op 1 mei 2018

Huizenkopers betaalden in het eerste kwartaal van 2018 gemiddeld 4.750 euro boven de getaxeerde waarde van de woning.

In het eerste kwartaal van 2018 werd ongeveer een derde van de woningen voor een bedrag boven de marktwaarde verkocht, zo blijkt uit onderzoek van Knab onder ruim 1.500 klanten die een huis kochten.

De verschillen per regio zijn echter fors. In de provincie Noord-Holland wordt gemiddeld 6.857 euro overboden. Ook in Gelderland en Limburg wordt diep in de buidel getast: hier bieden huizenkopers respectievelijk 5.378 euro en 4.919 euro boven de marktwaarde. Flevoland staat onderaan de lijst met een gemiddelde overbieding van 1.165 euro.

Leiden is de stad waar gemiddeld het meest wordt overboden, met 9.494 euro. Hierna volgen Alkmaar (9.286 euro) en Amsterdam (7.905 euro). In Dordrecht gaan huizen weg voor een bedrag onder de marktwaarde.

Doorstromers bieden vaak hoger dan starters, zo blijkt verder uit het onderzoek. Terwijl 37 procent van de doorstromers in het eerste kwartaal een bod boven de marktwaarde deed, gold dit voor 28 procent van de starters. Dit zou volgens de bank kunnen komen doordat doorstromers hun oude huis ook boven de marktwaarde van de hand doen.

Ook verkopen met de Hoogste Opbrengst Garantie?

Wij helpen graag bij de verkoop van jouw woning. Door onze jarenlange ervaring, persoonlijke aanpak en zeer uitgebreide netwerk vinden wij snel een passende koper voor jouw woning, en door onze Hoogste Opbrengst Garantie gaan wij altijd voor het beste resultaat!

Lees meer over wat wij voor jou kunnen betekenen bij de verkoop van een woning: https://ooms.com/diensten/huis-verkopen

Huizenkopers bieden gemiddeld 4.750 euro boven getaxeerde waarde woning
Robbin Kroesbergen
Neem contact op met Robbin

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
Leer Richard Berkhout kennen, Verhuurmakelaar bij Ooms Makelaars

Leer Richard Berkhout kennen, Verhuurmakelaar bij Ooms Makelaars

Een voorstellen... In deze rubriek stellen we graag werknemers aan je voor die nieuw zijn bij Ooms óf gewisseld zijn van functie binnen de organisatie. Wie zijn ze, wat...
Leer Yorick Schipper kennen, Commercieel Medewerker bij Ooms Makelaars

Leer Yorick Schipper kennen, Commercieel Medewerker bij Ooms Makelaars

Even voorstellen… In deze rubriek stellen we graag werknemers aan je voor die nieuw zijn bij Ooms óf gewisseld zijn van functie binnen de organisatie. Wie zijn ze, wat zijn...
Bekijk overzicht