Huiseigenaar: maak energielabel dit jaar definitief en bespaar veel geld

Huiseigenaar: maak energielabel dit jaar definitief en bespaar veel geld

Heb je het energielabel op je koopwoning nog niet definitief aangevraagd? Doe dat dan nog voor 1 januari 2021. De kosten van het label gaan vanaf die datum namelijk aanzienlijk omhoog. Echter geeft de goedkopere variant wel een minder goed beeld van de energieprestatie van je huis.

Het aanvragen van het keurmerk mag nu nog eenvoudig online tegen een bedrag van ongeveer € 7,50. Maar vanaf volgend jaar dient er een controleur bij je thuis te komen, waardoor het bedrag kan oplopen tot € 300,-. Hij of zij doet een uitgebreide inspectie op de energieprestatie van je woning, waaronder hoe het gesteld is met de isolatie. De controleur werkt het persoonlijk voor jou uit en daar hangt een prijskaartje aan. Het voordeel is, dat je een volledig en specifiek beeld krijgt van de energieprestatie van jouw huis. Dit kan nuttig zijn als je wilt verduurzamen of als je de woning gaat verkopen of verhuren. Aan de uitgebreide variant heb je dan veel meer.
Maar heb je geen behoefte aan het verbeteren van de energieprestatie van je woning of heb je dat al gedaan? Dan kan de goedkope, simpelere variant voldoende zijn. Ook als je de komende jaren niet gaat verhuizen, is deze optie goed. Aangezien het energielabel 10 jaar geldig blijft.

Welk energielabel kies jij?
Als je dit jaar nog een energielabel aanvraagt, kan je dat een hoop geld besparen. Maar bedenk goed welke variant het best past in jouw situatie: de simpele of de uitgebreide versie. In het laatste geval kun je beter wachten tot in het nieuwe jaar. Heb je advies nodig? We helpen je graag! Neem contact met ons op via rotterdam@ooms.com of bel naar 010 – 424 88 88.

Meer weten over dit onderwerp?

Terug naar overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie