Hoe maak je van je hal een fijne entree (zonder rommel)?

Geschreven door Leonie de Wit op 2 februari 2023

De hal is het eerste wat je ziet bij binnenkomst en zet gelijk de toon. Het is óók de plek van jassen, rugzakken, schoenen, sjaals en paraplu’s. Hoe maak je er een fijne entree van en houd je de rommel binnen de perken?

Hoewel we misschien dromen van een Amerikaans huis met een ruime hal, een grote dubbele trap en kroonluchter aan het plafond, moeten we het in de praktijk vaak met een net te kleine hal doen en net te veel spullen. Zeker met kinderen is de hal een verzamelplek van schoenen, jassen, sjaals, kaplaarzen, sporttassen en ga zo maar door. Niet zelden worden die spullen ook nog onwillekeurig ergens overheen gegooid en lijkt de hal een ontplofte chaos. Niet wat je zou wensen bij binnenkomst.

Te veel spullen en rommel
Toch lijkt het bijna onmogelijk om sfeer en orde in een hal te krijgen. Hoe pak jij dat aan? Een hal heeft een hoop praktische moetjes, zoals een (meter)kastdeur, een trap en een mat die je allemaal mee moet nemen in de inrichting. De ideale hal is praktisch en efficiënt ingericht, maar kan zeker ook een afspiegeling zijn van de sfeer van de rest van het huis. Het geheim zit ‘m vooral in een toegewezen plek hebben voor de spullen en alleen de spullen daar te bewaren die je ook daadwerkelijk dagelijks gebruikt. Zomerjassen kunnen in de winter naar zolder en jassen en schoenen die te klein zijn geworden kunnen in de kledingcontainer. Zo voorkom je dat de kapstok te vol komt te hangen.

Kasten en kapstok
Een gesloten opbergruimte is er in heel veel verschillende vormen en hoeft echt niet lelijk te zijn. Een inbouwgarderobekast in de hal is misschien niet de gemakkelijkste en goedkoopste oplossing, maar wel de meest ruimtelijke. Door ‘m als wandkast in te bouwen, valt de garderobekast mooi weg. Of wellicht heb je een open trap waar je een kast kunt inbouwen, waardoor je de loze ruimte maximaal benut. Maak daarnaast gebruik van de hoogte van de hal bij het kiezen voor een kapstok. Eronder kun je schoenen kwijt en bijvoorbeeld een mand voor sjaals en handschoenen. In het midden kun je op wat haken de rugtassen kwijt. Sporttassen en dergelijk kun je het beste in een dichte kast bewaren.

Sfeervolle ruimte
Een mooi behang, lambrisering (wandbetimmering) of de laatste trend: houten panelen tegen de wand. Het zijn allemaal enorme sfeermakers. Probeer het kleurpalet van de woonkamer door te trekken naar de hal, om er een geheel van te maken. Heb je bijvoorbeeld een kleurpalet van beige en lavendel in de woonkamer, maak dan de onderkant van de muur in de hal lavendel en de bovenkant beige. Kalkverf is een levendige verf die je met een blokkwast aanbrengt waardoor vlekken minder opvallen. Of behang de bovenkant van de muur en verf de onderkant in een kleur die erin terugkomt.

En hang ook een mooie spiegel op. Ideaal voor een laatste outfit check wanneer je je huis verlaat en het maakt de ruimte ook nog eens optisch groter. Vergeet niet te investeren in een lamp. Wellicht heb je ruimte voor een mooie kroonluchter? Komt die hal toch nog een beetje in de buurt van de hal van jouw dromen.

Advies nodig?
Wil jij je woning verkopen en je huis optimaal voorbereiden? We helpen je er graag bij. Vraag een gratis waardebepaling aan met een van onze makelaars. Met Ooms Makelaars haal jij het meeste uit jouw verkoop.

Hoe maak je van je hal een fijne entree (zonder rommel)?
Leonie de Wit
Neem contact op met Leonie

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
Leer Richard Berkhout kennen, Verhuurmakelaar bij Ooms Makelaars

Leer Richard Berkhout kennen, Verhuurmakelaar bij Ooms Makelaars

Een voorstellen... In deze rubriek stellen we graag werknemers aan je voor die nieuw zijn bij Ooms óf gewisseld zijn van functie binnen de organisatie. Wie zijn ze, wat...
Leer Yorick Schipper kennen, Commercieel Medewerker bij Ooms Makelaars

Leer Yorick Schipper kennen, Commercieel Medewerker bij Ooms Makelaars

Even voorstellen… In deze rubriek stellen we graag werknemers aan je voor die nieuw zijn bij Ooms óf gewisseld zijn van functie binnen de organisatie. Wie zijn ze, wat zijn...
Bekijk overzicht