Hoe combineer je vintage met jouw spiksplinternieuwe interieur?

Hoe combineer je vintage met jouw spiksplinternieuwe interieur?

Geschreven door Leonie de Wit op 16 september 2021

Uren struinen door kringloopwinkels en antiekmarkten. Het is niet voor iedereen weggelegd. Waar de een ultiem kan genieten van een oude vondst, vindt de ander het tweedehands idee minder prettig. Toch kan ook jouw nieuwe woning wel een vintage pareltje gebruiken. Hoe dat werkt? We hebben drie tips.

De lucky few erven een pronkstuk van hun grootouders. Deze meubels roepen direct een nostalgisch gevoel op en ademen geschiedenis. Jouw geschiedenis. Toch kunnen de meubels in de kringloopwinkel of op een vintage markt eenzelfde effect hebben. Elk krasje vertelt een verhaal en het feit dat ze niet meer perfect zijn, maakt ze extra mooi. Maar hoe combineer je deze meubels met jouw spiksplinternieuwe interieur?

Combineren, combineren

Een robuuste brocante kast, past prima bij jouw strakke eetkamerstoelen. Net zo goed kan die kast een aanvulling zijn in de baby- of kinderkamer. En je kunt ook out of the box denken. Zo kun je bijvoorbeeld een vintage koffer als salontafel gebruiken, of een industriële werkbank als eettafel. Het zorgt voor een unieke look en overbrugt de kloof tussen de verschillende stijlen in het interieur. Ben je niet zo goed in visualiseren? De meeste vintage winkels hebben het werk al voor je gedaan en laten in de showroom zien wat het beste werkt.

Oud en nieuw

Je wil niet alles nieuw, maar ook zeker niet alles oud. Het gaat om de mix van stijlen. Door oud en nieuw met elkaar te combineren, creëer je een fijne sfeer. Die ene vintage vondst geeft jouw interieur net even een dosis persoonlijkheid. Daar komt bij dat tweedehands meubels vaak uniek zijn en niet regelrecht uit een woonmagazine komen. Als je een antiek meubelstuk hebt gekocht, helpt het om het te combineren met nog een paar accessoires uit deze tijd.

Maak het eigen

DIY. Oftewel, Do it yourself. Het klinkt misschien voor de hand liggend, maar met een likje verf kun je jouw meubelstuk een andere kleur geven. Ga voor een felle kleur en het wordt een echte eye-catcher. Oude kasten hebben vaak een donkere kleur, terwijl de huidige trendkleuren vaak wat minder zwaar zijn. Je kunt ervoor kiezen om de kast op te schuren, waardoor het gelijk een andere uitstraling krijgt.

Uiteindelijk vertelt jouw interieur jouw verhaal en zegt het iets over je persoonlijkheid. Het is belangrijk om je gevoel te volgen en niet iets een op een te kopiëren van Pinterest of een influencer op Instagram. Bezoek een vintage winkel en kijk wat het met je doet. Je zal zien dat bepaalde objecten je aandacht zullen trekken en deze pronkstokken zullen uiteindelijk in jouw interieur laten zien wie je bent.

Meer weten over dit onderwerp?

Terug naar overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie