Het verschil tussen een financieel adviseur en hypotheekadviseur

Het verschil tussen een financieel adviseur en hypotheekadviseur

Geschreven door Leonie de Wit op 6 april 2022

Wat doet een financieel adviseur bij Ooms nou precies en hoe verschilt dit van hypotheekadvies? ‘Een financieel adviseur van Ooms helpt je eigenlijk bij al jouw complexe financiële beslissingen, dit gaat verder dan alleen advies over jouw hypotheek’, aldus financieel adviseur Jacco Groenewoud.

Hypotheekadvies
Een woning kopen, verbouwen of verduurzamen: een hypotheek moet uiteraard passen bij jouw persoonlijke situatie. ‘Nadat we hebben bekeken welke financiële oplossing het beste aansluit bij jouw situatie en wensen, gaan we op zoek naar een passend product. Om een geschikt aanbod te vinden, vergelijken we een aantal hypotheken met elkaar. Op basis van de voorwaarden bekijken wij per klant, welke bank hier het beste bij past. En of we nu bij twee of vier banken moeten aankloppen, we gaan net zo lang door totdat we de beste deal hebben’, zo legt Jacco uit.

Bij het afsluiten van een hypotheek komen veel zaken kijken. ‘Heb je al een lopende hypotheek of wordt dit jouw eerste hypotheek? Wat is het maximale bedrag dat je kunt lenen en wat zijn de bijbehorende maandlasten? Heb je eigen geld en zo ja, wil je daar gebruik van maken of juist niet? Omdat er zo veel bij komt kijken is het prettig dat je kunt vertrouwen op de expertise van een adviseur. Wij geven onafhankelijk advies op maat en beantwoorden al jouw vragen, zo kun jij met een gerust hart een keuze maken en vol vertrouwen een hypotheek afsluiten. Hierbij houden we ook rekening met mogelijke toekomstige veranderingen.’

Een hypotheek is een enorm complex product en daarom is het verstandig om hulp van een expert in te schakelen. Let er wel op dat jouw hypotheekadviseur onafhankelijk is. Zo kun je alle rentes en voorwaarden van verschillende banken met elkaar vergelijken.

Financieel advies
Een financieel adviseur van Ooms gaat nog een stap verder dan alleen advies over jouw hypotheek en helpt je eigenlijk bij al jouw complexe financiële beslissingen. Denk hierbij aan (aanvullend sparen voor je) pensioen, je verzekeringen, maar ook je beleggingen. Een onafhankelijk financieel adviseur bekijkt in welke leefsituatie jij je bevindt en wat jouw financiële wensen zijn. Zo kan hij bepalen welke verzekeringen bij jou passen en je hierover een goed en vooral onafhankelijk advies geven.

‘De Financieel Adviseurs van Ooms zijn dan geïnteresseerd in jouw verhaal. Hoe zit je in elkaar? Wat is van waarde voor jou? Wij geven namelijk persoonlijk advies voor financiële weerbaarheid in elke fase van je leven, zodat jij je doelen kunt blijven realiseren. Nu en in de toekomst. Dat is het uitgangspunt. Ook als je ondernemer bent’, aldus financieel planner Jacco Groenewoud.

Jouw persoonlijke adviseur
Of je nu een huis koopt, een kind krijgt, van baan verandert, gaat samenwonen of een extreme sport onder de knie wilt krijgen. ‘We zijn er ons van bewust dat belangrijke beslissingen en gebeurtenissen in je leven financiële consequenties (kunnen) hebben. Je leven verandert. Je persoonlijke adviseur bij Ooms helpt je bij het maken van de beste keuzes voor nu en later.’

Op zoek naar advies?
Je kunt bij ons terecht voor financieel advies, hypotheekadvies, verzekeringsadvies, vermogensadvies… en elk ander advies met financiële aspecten! Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan met een van onze adviseurs.

Meer weten over dit onderwerp?

Terug naar overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie