Heerlijk wonen in Hellevoetsluis

Heerlijk wonen in Hellevoetsluis

Geschreven door Leonie de Wit op 12 augustus 2021

Hellevoetsluis is een heerlijke plek om te wonen en zeker in de zomer is er in én rondom Hellevoet meer dan genoeg te beleven. De komende tijd kunnen veel grote evenementen niet doorgaan. Gelukkig zijn er veel activiteiten die we nu wél kunnen ondernemen en daar kun je gewoon op de fiets heen. We hebben er een aantal voor je uitgezocht:

Openlucht bioscoop Brielle

In de laatste week van de zomervakantie is er voor alle filmliefhebbers een gezellige openluchtbioscoop waar je gezellig samen met het hele gezin, je partner of met vrienden in de open lucht kan genieten van mooie films. Het filmprogramma op de Prikkevest start op dinsdag 24 augustus met de western klassieker ‘Once upon a time in the West’. Op woensdagavond wordt de romantische Oscarwinnende film ‘La La Land’ vertoond. Donderdagavond is de fantasierijke misdaadthriller ‘The Whistlers’ te zien. Op vrijdagavond wordt de Openluchtbioscoop afgesloten met een meezingfilm welke door het publiek via Facebook is gekozen. Bohemian Rhapsody kreeg hierbij de meeste stemmen.

www.brestheater.nl

Openstelling ruïne Ravesteyn in Heenvliet

Een gouwe, ouwe. Toch blijft het altijd indrukwekkend. Je kunt weer binnenkijken bij de prachtige ruïne Ravesteyn in Heenvliet. De ruïne en de prachtige tuin zijn op zaterdag 7, 21 augustus en 4, 11 september open voor publiek (12:00 tot 17:00 uur). Dit was ooit het slot van de heer van Heenvliet en is een van de weinig overgebleven bouwwerken uit de middeleeuwen. De overblijfselen van dit donjon, dat gebouwd is in het jaar 1250, liggen op een prachtig landgoed van 5 ha groot. De tuin waar je doorheen wandelt om bij de ruïne te komen, bestaat uit verschillende stijlen en is een lust voor het oog.

https://kasteel-ravesteyn.business.site

Picknicken bij de Brielsche Aap
Pak een kleedje en ga picknicken bij de Brielsche Aap, de menukaart is heel divers! In de oude vestingstad Brielle, op een klein eilandje Ravelijn, kun je heerlijk de hele dag genieten van het stadspark van de Brielsche Aap. Bijzonder is dat dit natuureilandje jarenlang niet toegankelijk is geweest voor bezoekers, maar dat het nu al niet meer weg te denken is uit Brielle. Heb je kinderen? In de stadstuin is een natuurspeeltuin waar de kinderen zich kunnen vermaken!

https://www.debrielscheaap.nl

Chillen op Barnisse

Een nieuwe, fijne plek in de buurt! De zonnigste open-air containerbar en evenementenlocatie in Recreatiegebied De Bernisse. Als bezoeker kom je bij Barnisse helemaal tot rust. Geniet van de ongedwongen en warme gastvrijheid aan de waterkant. Wil je een biertje van de tap of een lekker wijntje? De houten loungebanken, picknicktafels, rieten stoelen en strandstoelen staan klaar. In principe iedere vrijdag, zaterdag (van 10:00 uur tot 22:00 uur) en zondag (van 12:00 uur tot 22:00 uur) geopend. De bar heeft alleen een terras, dus het weer moet mee zitten. Kijk voor de actuele openingstijden op de website.

www.barnisse.nl

Waterpret op Historyland

Op pad met kinderen? Themapark Historyland heeft recent twee fantastische waterspeelplaatsen geopend. Eerst moet je natuurlijk even verplicht de dino’s een high five geven, de gevechtshelikopter beklimmen, een potje midgetgolfen en op zoek naar goud in het goudzoekersdorp. Maar dan neem je plaats aan een picknicktafel en laat je de kinderen eindeloos spelen in het water, terwijl je zelf geniet van een goed bak koffie en vers gemaakte appeltaart.

www.historyland.nl

Meer weten over dit onderwerp?

Terug naar overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie