Heb jij een inboedelverzekering?

Geschreven door Leonie de Wit op 14 september 2023

Het zal je maar gebeuren: je komt thuis na een paar dagen weggeweest te zijn en je hele huis staat onder een laag rioolwater. Het is precies wat een moeder en haar twee jonge kinderen is overkomen, zo zagen we in Hart van Nederland. Maar dat is nog niet het ergste: omdat ze net als honderdduizenden Nederlanders geen inboedelverzekering heeft, moet ze alle kosten zelf betalen.

Uit onderzoek van het Hart van Nederland blijkt dat 5,5 procent van de Nederlandse huishoudens geen inboedelverzekering heeft. Dat komt neer op ruim 460.000 huishoudens. Vooral jongvolwassenen tot en met 30 jaar met een eigen (huur)woning geven aan geen inboedelverzekering te hebben. Dit is in lijn met oudere onderzoeken van onder meer het Verbond van Verzekeraars, die hier meest recent gegevens uit 2010 over heeft.

Inboedelverzekering
Het is een geruststellende gedachte als je weet dat je (waardevolle) spullen in je woning verzekerd zijn. Een inboedelverzekering lijkt wellicht op een opstalverzekering, maar hier zit wel degelijk verschil tussen. Het afsluiten van een inboedelverzekering is namelijk niet verplicht, maar valt wél aan te raden (ook wanneer je in een huurwoning woont). Onder inboedel verstaan we alle spullen die los in de woning staan. Je kunt hierbij denken aan meubels, elektronica, fietsen maar ook kostbare spullen zoals sieraden zijn vaak (deels) meeverzekerd. Deze verzekering zorgt ervoor dat je verzekerd bent tegen schade, brand en lekkage aan spullen in je woning.

Heb je vragen?
‘Een inboedelverzekering is niet verplicht, maar wel nodig’, aldus Manager Verzekeringen Wendy Denk. ‘Je hebt dan iets om op terug te vallen, als je brand, wateroverlast of in dit geval problemen met de riolering krijgt. Of als er bij jou thuis wordt ingebroken.’ Heb jij vragen over jouw verzekeringen? Neem dan vrijblijvend contact op met een van onze adviseurs. Dat is het fijne van Ooms Financieel Adviseurs, die kun je hier altijd voor benaderen.

Heb jij een inboedelverzekering?
Wendy Denk
Neem contact op met Wendy

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
Vakantieplannen aan het maken? Check je reisverzekering op deze punten.

Vakantieplannen aan het maken? Check je reisverzekering op deze punten.

Hoe leuk is het om plannen te maken voor een nieuwe vakantie in het binnen- of buitenland. Of het nu een stedentrip, strandvakantie, kampeervakantie of wat voor soort vakantie ook is,...
De jubelton bestaat niet meer, maar schenken en lenen kan altijd nog!

De jubelton bestaat niet meer, maar schenken en lenen kan altijd nog!

Rondom het geven van een schenking of juist het ontvangen van een schenking gelden fiscale regels. Deze regels zijn best ingewikkeld. Schenken kan...
Bekijk overzicht