H2K bouwt opleidingslocatie in Dordrecht

Geschreven door Dennis Dekker op 15 juli 2020

SCHIEDAM – Brandweeropleider H2K uit Schiedam gaat uitbreiden met een opleidingslocatie in Dordrecht. Deze zomer wordt gestart met de bouw op bedrijventerrein Dordtse Kil III. De vergunning is inmiddels verleend, als de bouw volgens planning verloopt, vinden er vanaf maart 2021 de eerste brandweeropleidingen plaats.

H2K is de afgelopen jaren sterk gegroeid waardoor de behoefte is ontstaan voor een eigen opleidingslocatie. Er is gekozen voor een locatie in Dordrecht. “Dordrecht ligt centraal tussen de Rotterdamse en Antwerpse havengebieden en is goed te bereiken voor onze klanten. Deze locatie gaat ons helpen om opleidingen efficiënter te organiseren en we verwachten op deze manier een goed fundament te leggen voor verdere groei”, vertelt Ronald de Roos, algemeen directeur van H2K.

Op het braakliggende terrein van 4.000m2 aan de Olivijn 300 komt een gebouw met o.a. leslokalen, kantoorruimte, kantine, oefenhal en kleedkamers. Op het buitenterrein komt een oefenplaat met gasgestookte objecten voor industriebrand en gebouwbrand. “Onze nieuwe locatie is gericht op het aanleren van basisvaardigheden. Het gaat dan over taken als effectief koelen, veilig binnentreden, werken met onafhankelijke adembescherming en het gebruik van redgereedschap bij autoongevallen”, licht projectmanager Jochem van de Graaff toe.

H2K werkt al jaren intensief samen met Spinel Veiligheidscentrum van Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid, op een steenworp afstand van de toekomstige vestiging. “De opleidingslocatie en inrichting van het terrein zijn sterk beïnvloed door de aanwezigheid van het brandweeropleidingsinstituut. Spinel beschikt over meer diverse en complexe oefenobjecten die aanvullend zijn op onze eigen faciliteiten”, vertelt De Roos. “Onze cursisten zullen hun opleiding beginnen op de H2K-opleidingslocatie en zodra de basisvaardigheden zijn aangeleerd verdergaan op Spinel. Zo ontstaat extra capaciteit voor groei en innovatie in Dordrecht, en dat gaat de samenwerking versterken.”

Op 9 juli heeft de gemeente goedkeuring verleend voor de bouwplannen. Momenteel doet H2K samen met BMVV Bouwmanagers uit Bergen op Zoom een aanbesteding voor de bouw en installatie. De firma Saphire CTC uit Maassluis is verantwoordelijk voor het leveren van de brandoefenobjecten. Naar verwachting is de oplevering in januari 2021 en wordt de locatie vanaf maart in gebruik genomen.

H2K is gespecialiseerd in het organiseren en uitvoeren van brandweeropleidingen en industriële trainingen. Jaarlijks worden door H2K meer dan 13.000 cursisten opgeleid en getraind in binnen- en buitenland. Daarnaast ondersteunt H2K bedrijven en overheden bij veiligheidsvraagstukken gerelateerd aan industriële incidentbestrijding. H2K is opgericht in 2006, het team bestaat uit 15 medewerkers en ±80 freelance instructeurs. Het kantoor van H2K blijft gevestigd in Schiedam.

Ooms Makelaars, partner in Dynamis heeft de verkoop van het kavel bouwgrond begeleid namens de ROM-D (Regionale Ontwikkelingsmaatschappij Drechtsteden).

H2K bouwt opleidingslocatie in Dordrecht
Dennis Dekker
Neem contact op met Dennis

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
Heylen Warehouses rondt tweede transactie met BTS Logistics af

Heylen Warehouses rondt tweede transactie met BTS Logistics af

Herentals, 6 mei 2024 - Heylen Warehouses, bekend om zijn kwalitatieve en flexibele magazijnruimtes, is verheugd de succesvolle afronding aan te kondigen van zijn tweede belangrijke transactie...
Start verkoop Westersingel 18-20 te Rotterdam

Start verkoop Westersingel 18-20 te Rotterdam

Vanaf heden starten Fakton Consultancy en Ooms Makelaars Bedrijfshuisvesting namens de gemeente Rotterdam met de verkoop van een ontwikkellocatie aan de Westersingel 18-20...
Bekijk overzicht