Grijp nu je kans en bemachtig een woning met een starterslening

Geschreven door Leonie de Wit op 18 september 2023

Wat als je toch je droomhuis kunt kopen, op een verantwoorde manier? De gemeente Zwijndrecht/Heerjansdam helpt starters tussen de 18 en 35 jaar met het kopen van hun eerste huis. ‘Met een starterslening vergroot je als starter direct de kans op de woningmarkt en dat is noodzakelijk want de woningnood onder jongeren is momenteel hoog’, aldus Jacco Groenewoud van Ooms Financieel Adviseurs.

Wat is een starterslening?
Met de starterslening kunnen starters tussen de 18 en 35 jaar extra lenen voor het aankopen van hun eerste woning. Afhankelijk van de woningprijs en je persoonlijke situatie kun je in aanmerking komen voor een starterslening van maximaal € 60.750. Daarmee komt de aankoop van een nieuwe woning ineens een stuk dichterbij. De starterslening werkt als een tweede hypotheek, met als voordeel dat je de eerste drie jaar geen rente en aflossing hoeft te betalen.

Starterslening aanvragen
Er zijn een aantal voorwaarden verbonden aan de lening. Zo moet je zelf in het huis gaan wonen en het dient ook echt je eerste koopwoning zijn. De starterslening mag daarbij maximaal twintig procent van de totale verwervingskosten zijn.

De starterslening bestaat al langere tijd in andere gemeenten en de hypotheekadviseurs van Ooms Financieel Adviseurs hebben inmiddels dan ook veel ervaring met het verzorgen van hypotheken in combinatie met de speciale startersleningen.

‘Ben jij als starter op zoek naar een woning in de gemeente Zwijndrecht/Heerjansdam en ben je benieuwd of jij aan de voorwaarden voldoet? Of ben je benieuwd wat jouw maximale hypotheek is? Je bent van harte welkom voor een vrijblijvend adviesgesprek. We zoeken het graag voor je uit’, aldus Financieel Adviseur Jacco Groenewoud.

Maak een afspraak met onze adviseur voor het aanvragen van de speciale starterslening of een vrijblijvend adviesgesprek. 

Grijp nu je kans en bemachtig een woning met een starterslening
Jacco Groenewoud
Neem contact op met Jacco

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
Wat kan Bieden Zonder Voorbehoud Garantie (BZVG) voor jou betekenen in deze krappe woningmarkt?

Wat kan Bieden Zonder Voorbehoud Garantie (BZVG) voor jou betekenen in deze krappe woningmarkt?

Als wij spreken over ‘krapte’, betekent dat er steeds minder woningen per potentiële koper te koop staan. Voor iedere woning, zeker die in het betaalbare segment tot...
CV-ketel vervangen? Belangrijke overwegingen voor de toekomst

CV-ketel vervangen? Belangrijke overwegingen voor de toekomst

Grote kans dat jouw woning is uitgerust met een cv-ketel. Hoewel deze vaak lang meegaat, is het cruciaal om te begrijpen wat de vervanging ervan inhoudt. Is jouw cv-ketel binnenkort aan...
Bekijk overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over jouw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die je aan ze hebt verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van je gebruik van hun services.

Meer informatie