Goed nieuws voor starters in Barendrecht: Aanvullende starterslening is verhoogd

Goed nieuws voor starters in Barendrecht: Aanvullende starterslening is verhoogd

Geschreven door Leonie de Wit op 6 juli 2021

Om starters op de woningmarkt te helpen, heeft de gemeente Barendrecht de zogeheten verordening starterslening in het leven geroepen. Deze starterslening is een aanvullende lening op je normale hypotheek voor je eerste koophuis. De gemeenteraad van Barendrecht heeft vorige week een nieuwe verordening aangenomen, waarbij het maximale aankoopbedrag gelijk is met de Nationale Hypotheek Garantie grens.

In de vorige verordening was de maximale aankoopsom €200.000. Dat maakte dat er geen gebruik gemaakt kon worden van de regeling, aangezien de gemiddelde huizenprijs aanzienlijk hoger ligt. Wethouder Arnoud Proos (wonen): ‘Als gemeente willen we starters graag steunen. In de aangepaste starterslening verhogen we het leenbedrag van 30.000 euro naar 50.000 euro en we breiden de regeling uit naar nieuwbouw.’

‘Dit is natuurlijk goed nieuws’, aldus Yvonne Overhand, makelaar en taxateur bij Ooms Barendrecht. ‘Voor een woning in Barendrecht ga je al gauw richting de €300.000. Nu de maximale aankoopsom is opgehoogd naar €325.000, worden meer woningen bereikbaar voor starters.’


De nieuwe voorwaarden zijn als volgt:

  • Het gaat om de aanschaf van je eerste koophuis (bij aanvraag door 2 personen moet dit voor beiden het geval zijn)
  • Je bent minimaal één jaar woonachtig in Barendrecht of je hebt in de afgelopen 10 jaar minimaal 6 jaar onafgebroken in Barendrecht (in)gewoond (bij een aanvraag door 2 personen moet minimaal 1 van hen voldoen aan voorgaande voorwaarde)
  • Je bent maximaal 40 jaar oud (bij twee aanvragers moeten ze er beiden aan voldoen)
  • De te kopen woning bevindt zich in Barendrecht
  • De maximale koopsom (inclusief verbeterkosten) is niet hoger dan de NHG-kostengrens, momenteel €325.000 (of € 344.500 als energiebesparende maatregelen worden meegefinancierd)
  • De aankoop moet voldoen aan de actuele Voorwaarden en Normen van de NHG. Aanvrager gaat zélf in de woning wonen (recreatiewoningen en tweede woning uitgesloten)

Ben je benieuwd of jij in aanmerking komt voor de aanvullende starterslening? Wij zoeken het graag voor je uit en helpen je bij je aanvraag. Heb je meer vragen over dit onderwerp? Dan kun je altijd contact opnemen met onze adviseur Gert-Jan Lodder, we helpen je graag!


Zie de volledige Verordening Starterslening Barendrecht 2021 hier:

Lees meer over dit onderwerp op de website van Barendrecht Nu

Meer weten over dit onderwerp?

Terug naar overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie