Een energiezuinig huis biedt veel voordelen, maar hoe financier je het?

Geschreven door Leonie de Wit op 27 maart 2023

Een energiezuinig huis, we willen het allemaal. Maar hoe betaal je het? Als je geen grote spaarpot hebt om in je huis te investeren (of dit gewoon niet wilt doen), dan zijn er meerdere mogelijkheden. Zo heeft elke gemeente eigen voorzieningen voor hoe zij haar inwoners helpt bij het energiezuiniger maken van de woning. De regeling in de ene gemeente kan daardoor anders zijn dan in de buurgemeente.

Het energiezuiniger maken van jouw woning biedt veel voordelen:

  • Goed voor het klimaat
  • Lagere, maandelijkse kosten voor energie
  • Woning brengt meer op bij verkoop
  • Het huis wordt een stuk behaaglijker.

De overheid helpt
De overheid kent tal van maatregelen die burgers stimuleren hun woning te verduurzamen. Deze maatregelen kunnen burgers financieel helpen bij het energiezuiniger maken van de woning. Andere maatregelen die worden gestimuleerd zijn om meer “groene daken” te maken of om regenwater niet via het riool af te voeren, maar in de tuin.

Meerdere regelingen verschillen per gemeente
Er zijn regelingen die gelden voor alle burgers in Nederland, ongeacht waar zij wonen. Maar er zijn er ook die per gemeente verschillen. Er is een handige site waarop alle regelingen te vinden zijn. Door de naam van jouw gemeente in te toetsen, krijg je direct te zien welke steun jouw gemeente geeft aan welke maatregelen. Je kunt de site hier bekijken:

https://www.verbeterjehuis.nl/energiesubsidiewijzer/

Wij helpen met een goed advies over de wijze van financiering
De maatregelen van de overheid vergoeden nooit de volledige kosten. Je zal dus zelf altijd ook een deel moeten financieren. Misschien heb je spaargeld waarmee je dit kunt doen. Zo niet, dan helpen wij je graag bij het zoeken naar een financieringsvorm die past bij jouw situatie. Hierbij kunnen wij dan kijken naar (een mix van):

  • Een kleine verhoging van jouw bestaande hypotheek
  • Gebruik te maken van stimulerings- en subsidieregelingen
  • Een tijdelijke persoonlijke lening.

Meer informatie?
Wil jij verduurzamen en ben je benieuwd naar de financieringsmogelijkheden? We voorzien je graag van advies. Vraag vrijblijvend advies aan bij een van onze adviseurs.

Een energiezuinig huis biedt veel voordelen, maar hoe financier je het?
Mariƫlle Moerman
Neem contact op met Mariƫlle

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
Wat kan Bieden Zonder Voorbehoud Garantie (BZVG) voor jou betekenen in deze krappe woningmarkt?

Wat kan Bieden Zonder Voorbehoud Garantie (BZVG) voor jou betekenen in deze krappe woningmarkt?

Als wij spreken over ‘krapte’, betekent dat er steeds minder woningen per potentiële koper te koop staan. Voor iedere woning, zeker die in het betaalbare segment tot...
CV-ketel vervangen? Belangrijke overwegingen voor de toekomst

CV-ketel vervangen? Belangrijke overwegingen voor de toekomst

Grote kans dat jouw woning is uitgerust met een cv-ketel. Hoewel deze vaak lang meegaat, is het cruciaal om te begrijpen wat de vervanging ervan inhoudt. Is jouw cv-ketel binnenkort aan...
Bekijk overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over jouw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die je aan ze hebt verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van je gebruik van hun services.

Meer informatie