Een dag uit het leven van ... Sytske Kooijman

Een dag uit het leven van ... Sytske Kooijman

Geschreven door Robbin Kroesbergen op 4 maart 2019
  • Naam: Sytske Kooijman
  • Functie: adjunct directeur/taxateur
  • Vestiging: Ooms Taxaties aan de Maaskade
  • Ik werk bij Ooms sinds: 2001

06:00 uur: Goedemorgen! Vandaag is het maandag en op dit moment hoor ik mijn haan voor de eerste keer kraaien. Helaas trekt hij zich niets aan van de wintertijd of mijn wekker die pas om 7.00 uur afgaat.

08:00 uur: Tijdens mijn ontbijt neem ik de krant door en dan met name de sectie Rotterdam terwijl Radio Rijnmond aan staat. Dit allemaal om zo goed mogelijk op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen in het werkgebied van Ooms Taxaties.

12:00 uur: Onderweg naar de taxatie van een autoshowroom in het Drechtstedengebied.

14:00 uur: Ik heb net de interne opname van de showroom afgerond. Ik werd rondgeleid door de eigenaar die niet alleen vertelde over het pand, maar ook over het bedrijf. Eén van de leukste dingen tijdens mijn werk is het contact met mensen die vol enthousiasme vertellen over hun bedrijf of hun woning en de plannen die ze er nog mee hebben.

16:00 uur: De regels voor taxaties en taxateurs zijn de afgelopen jaren steeds verder aangescherpt. Eén daarvan is dat de taxatie van een bedrijfspand tegenwoordig door een 2e taxateur gecontroleerd moet worden. Aan het einde van de middag controleer ik taxaties van mijn collega's en bespreken we mijn taxatie van een supermarkt die weer eén van mijn collega’s heeft gecontroleerd.

18:00 uur: De telefoon staat uit en de meeste collega’s zijn naar huis. Een goed moment om mijn e-mails weg te werken en verder te gaan met het uitwerken van een taxatie. Dit keer van een kerk die ik vorige week opgenomen heb.

20:00 uur: Vandaag was ik redelijk op tijd thuis. Ik ben net klaar met eten en heb zojuist het nachthok van de kippenhok afgesloten.

23:00 uur: Rond deze tijd lig ik al een tijdje te slapen. Wel nadat ik heb gecontroleerd of de kat binnen is en de deur op het nachtslot zit.

  • Quote/uitspraak van de dag: Dit is eigenlijk de quote van iedere dag: “Nooit iets aannemen”. In mijn vak kun je nooit een aanname doen maar moet je alles altijd controleren.
  • Mijn doel van de dag is bereikt als: Ik een klant goed heb kunnen adviseren

Meer weten over dit onderwerp?

Terug naar overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie