Digitalisering niet voor iedereen een vooruitgang

Geschreven door Leonie de Wit op 8 maart 2023

Even je bankpas houden bij het paaltje bij de trein en je kunt reizen en de kosten voor de reis worden automatisch van de rekening afgeschreven. Even je mobiel bij de betaalautomaat in de winkel houden en je hebt betaald. Makkelijk? Ja, maar niet voor iedereen.


Niet iedereen is digitaal vaardig
Ongeveer 2,5 miljoen tot 4 miljoen mensen vinden het moeilijk om hun financiële zaken digitaal te regelen. Simpelweg omdat ze niet “handig” zijn met digitale apparatuur. Dit kan allerlei oorzaken hebben. Bijvoorbeeld omdat ze slecht kunnen zien, geen geld hebben om deze digitale apparatuur aan te schaffen, de Nederlandse taal niet (goed) beheersen of omdat ze niet goed snappen wat instanties nu precies van hen vragen te doen om dat resultaat te krijgen waar deze mensen behoefte aan hebben.

Onze samenleving digitaliseert in snel tempo. Kun je niet goed met computers overweg dan is het heel lastig om met allerlei overheidsorganisaties te communiceren over bijvoorbeeld subsidies, vergunningen of toeslagen. Datzelfde geldt voor informatie over pensioenen en verzekeringen. Extra vervelend is het wanneer deze organisaties ook telefonisch niet goed bereikbaar zijn en beperkte mogelijkheden kennen om fysiek langs te gaan.


Wij helpen graag
Wij hebben verstand van hypotheken, verzekeringen en pensioenen. Wij zijn altijd bereid mensen te helpen die het digitale spoor even bijster zijn. Dat geldt natuurlijk voor de relaties van ons kantoor. Het feit dat je deze tekst (mogelijk digitaal) leest kan betekenen dat jij je nog prima zelf kan redden. Maar krijg je te maken met kennissen of familieleden die hulp nodig hebben die je zelf niet kan geven en het gaat over een onderwerp waar wij verstand van hebben, dan helpen wij natuurlijk graag.


Altijd een vestiging in de buurt
Met 10 vestigingen is er altijd een Ooms vestiging bij jou in de buurt. Heb jij een vraag over jouw hypotheek, verzekeringen of pensioen? Loop dan vrijblijvend even bij ons binnen. Ooms Financieel Adviseurs is volstrekt onafhankelijk. We zijn er ons van bewust dat belangrijke beslissingen en gebeurtenissen in je leven financiële consequenties (kunnen) hebben. Je leven verandert. Of je nu een huis koopt, een kind krijgt, van baan verandert, gaat samenwonen of een extreme sport onder de knie wilt krijgen. Je persoonlijke adviseur bij Ooms helpt je bij het maken van de beste keuzes voor nu en later. Wij nemen graag vrijblijvend de mogelijkheden met je door. Neem contact op met een van onze adviseurs.

Digitalisering niet voor iedereen een vooruitgang
Jacco Groenewoud
Neem contact op met Jacco

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
Wat kan Bieden Zonder Voorbehoud Garantie (BZVG) voor jou betekenen in deze krappe woningmarkt?

Wat kan Bieden Zonder Voorbehoud Garantie (BZVG) voor jou betekenen in deze krappe woningmarkt?

Als wij spreken over ‘krapte’, betekent dat er steeds minder woningen per potentiële koper te koop staan. Voor iedere woning, zeker die in het betaalbare segment tot...
CV-ketel vervangen? Belangrijke overwegingen voor de toekomst

CV-ketel vervangen? Belangrijke overwegingen voor de toekomst

Grote kans dat jouw woning is uitgerust met een cv-ketel. Hoewel deze vaak lang meegaat, is het cruciaal om te begrijpen wat de vervanging ervan inhoudt. Is jouw cv-ketel binnenkort aan...
Bekijk overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over jouw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die je aan ze hebt verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van je gebruik van hun services.

Meer informatie